Ingepikt!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Chicklit met een boodschap, zo zou je dit nieuwe boek van Emily Giffin kunnen omschrijven. De auteur werkte een paar jaar als advocaat bij een topbedrijf in New York, maar inmiddels schrijft ze fulltime en woont ze met man en kinderen in Atlanta, Georgia. Ingepikt is de vertaling van haar debuut Something Borrowed en de Nederlandse versie ligt sinds deze maand in de winkel. Giffin heeft inmiddels nog twee boeken geschreven, dus we kunnen nog meer van haar hand verwachten.

De term 'chicklit' riep bij mij altijd beelden op van gepimpte romannetjes en een gezellige winkelverslaving, maar dit boek heeft me zelfs aan het denken gezet. En dat terwijl het leest alsof je naar een Amerikaanse tv-serie zit te kijken.

De hoofdpersoon van Ingepikt!, Rachel White, werkt als advocate in Manhattan. Ze vindt dat ze nog nooit in haar leven iets spannends heeft gedaan en is al van jongs af aan bevriend met Darcy, zo?n meisje dat altijd geluk (en vriendjes) heeft. Als Rachel dertig wordt geeft Darcy een feestje voor haar en dan gaat het mis.? Die nacht belandt Rachel in bed met Darcy's verloofde Dex. Ze is al heel lang stiekem verliefd op hem, maar ze weet dat ze iets vreselijks heeft gedaan. Moet ze het haar vriendin vertellen?

Vreemdgaan met de partner van je vriendin is natuurlijk 'not done' en je zou hier een zwaar psychologisch epistel over kunnen schrijven, maar dat heeft Emily Giffin niet gedaan. Ze heeft gekozen voor een wat meer oppervlakkige, indirecte benadering. Jammer, kun je denken, maar het is nu eenmaal chicklit! Dus je moet het ook kunnen lezen op het terras met een wijntje... Toch komen de begrippen 'vriendschap' en 'rivaliteit tussen vrouwen' uitgebreid aan bod, maar dan meer in de stijl van Sex and the City. Verder is het vlot geschreven - op een wat trager middenstuk na dan - en is het allemaal licht verteerbaar. Maar je hoeft je verstand dus niet helemaal op nul te zetten!

Afbeelding verwijderd door redactie

Emily Giffin
Ingepikt!
320 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 90-4431-566-8
Prijs: 17,50 euro

Meer weten over de auteur? http://www.emilygiffin.com/

Bestel Online!

Ingepikt !
E. Giffin