CSI: Miami - Seizoen 3

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De spin-off van CSI: Crime Scene Investigation startte in 2002 en heeft als ondertitel ?A city to die for?. De allereerste aflevering overtrof in Amerika alle kijkcijferrecords van de afgelopen acht jaar. Het team staat onder leiding van Horatio Caine (David Caruso) en bestaat uit rechercheurs Calleigh Duquesne (Emily Procter), Tim Speedle (Rory Cochrane) en Eric Delko (Adam Rodriguez) en lijkschouwer Alexx Woods (Khandi Alexander). In de eerste aflevering van dit derde seizoen komt Speedle tijdens zijn werk om het leven en zijn plek wordt na een paar afleveringen ingenomen door Ryan Wolfe (Jonathan Togo).

De forensische afdeling werkt vanuit een ultramodern onderkomen aan het oplossen van alle moordpartijen. Zo belanden ze in allerlei lagen van de bevolking in deze wereldstad: van studenten tot rappers, van rijkelui tot piraterij. De aflevering ?Crime Wave?, over een tsunami die Miami overspoelt, werd gemaakt voor de echte tsunami van Kerst 2004. Maar door de gebeurtenissen in Azië kijk je toch wel met een ietwat vreemd gevoel naar deze aflevering.

Van het cliché over Florida ? en dan met name Miami ? wordt in de twaalf afleveringen dankbaar gebruik gemaakt voor de tussenshots: zien en gezien worden, veel mooie mensen, strand en zon. Dat is niet storend voor de kijker, dat was ten tijde van Miami Vice al zo. Wat ik echter niet echt prettig vind, is de manier waarop Horatio Caine door de serie rondwandelt. Op de één of andere manier weet hij altijd direct wat er is gebeurd, maar vooral zijn manier van praten is irritant. Niet alleen spreekt er weinig emotie uit, ook is het net of hij constant in zichzelf praat in plaats van tegen iemand.

Als extra bieden de drie dvd?s onder meer commentaar door cast- en crewmedewerkers bij enkele afleveringen. Een leuk extraatje is Deep blue sea, waarin een kijkje achter de schermen wordt gegund om te laten zien hoe opnames op het water worden gemaakt. In Miami is water natuurlijk belangrijk en daar wordt dan ook volop gebruikt van gemaakt in de serie. In Visualising season 3 is er opnieuw een kijkje op de set, dit keer om te laten zien welke rol special effects spelen en hoe ze gemaakt worden.

Ik ben en blijf een liefhebber van alles wat met forensische zaken te maken heeft en dus vind ik de dvd-box ook leuk. Alleen die Horatio Caine? Stiekem blijft CSI, dat speelt in Las Vegas, toch mijn favoriet. Blijkbaar klopt het toch wat men zegt: het origineel is vaak toch het beste?

dvd 1: Lost Son ? Pro Per ? Murder In A Flash ? Under The Influence
dvd 2: Legal ? Hell Night ? Crime Wave ? Speed Kills
dvd 3: Pirated ? After The Fall ? Addiction ? Shootout

CSI: Miami - Seizoen 3
Met David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander en Jonathan Togo
Tijd: 524 minuten
Adviesprijs: 39,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar