Vertrouw op jezelf

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je weinig eigenwaarde hebt, kan je angstig worden en negatief, passief, gespannen, agressief, besluiteloos, zelfdestructief en ongemotiveerd. Vaak voel je je machteloos en onbetekenend. Door een geringe eigenwaarde worden zaken als je geluk en privé leven behoorlijk beïnvloed. Zo ook je relaties en je werk. Als je een laag zelfbeeld hebt is de kans op geluk en succes gering. Het boek Vertrouw op jezelf kan je helpen je gevoel van eigenwaarde flink op te krikken waardoor je beter voor jezelf op kunt komen en je de kans op geluk en succes vergroot. Het boek bestaat uit vier delen die elk een bepaald gebied beslaan.

Overwin de smoezen om niet aan lichaamsbeweging te doen

Deel 1 gaat over gezondheid. Omdat je geestelijke en lichamelijke gezondheid de basis is voor het constructief werken aan je eigenwaarde. Je gevoel van eigenwaarde is altijd kwestbaarder als je moe of ziek bent omdat je weerstand dan laag is. In dit deel leer je om goed voor jezelf te zorgen...

Doe elke dag iets gedurfds!

Deel 2 gaat over persoonlijke ontwikkeling en de kracht die je nodig hebt om te kunnen werken aan je relaties met anderen.

Verwacht niet dat je partner gedachten kan lezen

Deel 3 gaat over het opbouwen en onderhouden van gezonde en positieve relaties en kan van pas komen als je door anderen wordt genegeerd, afgewezen, onterecht bekritiseerd of niet serieus genomen wordt.

Weiger de rol van bureau martelaar op je te nemen

Deel 4 gaat over de wereld van het werk en biedt praktische adviezen voor degenen die zich op hun werk ongelukkig of ondergewaardeerd voelen en mensen die op zoek zijn naar ander werk of gewoon betere prestaties willen leveren door hun assertiviteit en zelfvertrouwen te vergroten.

Gebruiksvriendelijk

Je kan het boek gebruiken zoals je zelf wilt. Of je nu een tijdelijke inzinking hebt of je eigenwaarde stelselmatig gering is. In Vertrouw op jezelf staan 365 tips om beter voor jezelf op te kunnen komen. Je kan het boek van het begin tot het einde lezen of je eigen plan maken. Maar je kan bijvoorbeeld ook elke dag een tip lezen en zo op elke willekeurige dag van het jaar met het werken aan je eigenwaarde beginnen. Op die manier kan je in je eigen tempo aan jezelf werken.

Visualiseer je levensdroom

Sommige tips zijn in de vorm van een opdracht, maar de meeste kan je snel en makkelijk en direct in praktijk brengen. Zo staan er ook een aantal affirmaties/korte positieve uitspraken zoals; "Ik ben een positief mens" en "Ik kan problemen op een creatieve manier oplossen" in dit boek. Soms vind je een aantal credo's die je zelf - bijvoorbeeld op een ritmisch muziekje - moet reciteren. Ook wordt erin Vertrouw op jezelf gebruik gemaakt van (beroemde) citaten. Als een tip niet op jou van toepassing is kun je hem overslaan of je kan je een week of langer concentreren op een bebaalde oefening uit het boekje. Hoe dan ook; als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt dan kan je, door het lezen en toepassen van de tips in dit boekje, je leven in positieve zin veranderen...

Afbeelding verwijderd door redactie

Gael Lindenfield
Vertrouw op jezelf - in 365 dagen meer zelfvertrouwen
216 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1512-9
Adviesprijs: 13,50 euro

Bestel Online!

Vertrouw op jezelf
Gael Lindenfield