Bettie Serveert probeert iedere keer iets anders

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Voor wie Bettie Serveert niet kent, hoe zou je jullie band omschrijven?

Een alternatieve pop/rockband met een zangeres die in de Engelse taal zingt. De nummers klinken rauw, lief, melancholisch en heftig. We zijn altijd op zoek naar een alternatief voor het gangbare en proberen alle facetten van de menselijke emoties te beslaan.

Hoe gaat het met de band?

Goed! Binnenkort beginnen we weer met touren, iets waar we zéér naar uitkijken. Eind september vertrekken we voor een maand naar Amerika, waar we over het hele continent in het clubcircuit gaan spelen. In november, december en januari touren we door Nederland en Belgie.

Valt er een druk van je schouders nu de plaat eindelijk in de winkel ligt of begint er juist een spannende periode?

Ja en ja! De periode dat we in de studio bezig zijn met een nieuwe cd is heel creatief, we zijn dan niet bezig met wat anderen er van denken. Zodra de cd in de winkel ligt, begint er een heel ander hoofdstuk. Dan zijn we druk met de promotie en gaan we pas nadenken over hetgeen we hebben gemaakt.

Tevreden over het nieuwe album?

Ja! Het is altijd weer een verrassing, want we weten nooit precies hoe de cd uiteindelijk zal klinken. Als we niet tevreden zouden zijn, zou ?ie niet in de winkel liggen.

Waarom is het een semi-akoestisch album geworden?

Vorig jaar hebben we een semi-akoestische theatertour gedaan, wat ons goed beviel. Tijdens die tour ontstonden er nieuwe liedjes en besloten we deze - samen met 2 liedjes die we nog niet eerder hadden uitgebracht en twee oude, opnieuw gearrangeerde liedjes - op cd uit te
brengen. We proberen iedere keer weer iets anders te doen, iedere keer een andere uitdaging. Ik moet er niet aan denken dat we een soort 'copy-paste' band zouden zijn.

Er zit een dvd bij de cd. Hoe zijn jullie op dat idee gekomen?

Het begon, zoals altijd bij ons, met een spontaan idee. We hadden het laatste optreden van de theatertour opgenomen en gefilmd. Het leek ons leuk om eens een dvd uit te brengen. Toen zagen we dat we nog uren film hadden liggen die we tijdens de tour en in de studio geschoten hadden en besloten die er ook bij te doen. Voor degene die goed zoekt is er ook nog een 'verborgen' videoclip aan te klikken op de dvd!

Afbeelding verwijderd door redactie

Vanaf eind september touren jullie bijna een maand door Amerika. Is dat nu anders dan optreden in Nederland of België?

Ja, maar dat geldt voor ieder land. In Nederland mag men graag dansen tijdens onze concerten, in België luistert men aandachtig en in Amerika reageert men meer op de tekst. Bovendien slapen we in Amerika iedere avond in een hotel in plaats van ons eigen bed. Engels is mijn 'moers' taal, ik ben me ervan bewust dat men in Europa meer naar de 'vorm' luistert dan naar de tekst..

Waar spelen jullie het liefste?

Overal en altijd!

Jullie speelden op Lowlands tijdens de Silent Disco. Hoe was dat?

Een zeer speciale ervaring, waarschijnlijk het meest 'up-close and personal' concert dat we tot nu toe hebben gedaan. Het was alsof ik in hun oor aan het zingen was!

Wat kunnen we van jullie de aankomende tijd verwachten?

De komende maanden gaan we dus veel touren, maar in de tussentijd zijn we al bezig met de volgende cd. Sommige mensen schijnen te denken dat ?Bare Stripped Naked? een jubileum-cd is, maar dat is niet het geval. Over het algemeen brengt een band eerst een cd uit en gaat daarna touren, wij hebben het andersom gedaan. De komende maanden gaan we voornamelijk liedjes uit ons hele repertoire spelen, omdat we deze zomer onze 15de verjaardag vieren.

Hebben jullie nog dromen?

Een mens kan niet zonder dromen. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen en ontdekken. Maar ik doe het liever dan dat ik er over praat?

De band is vernoemd naar tennisster Betty Stöve. Zij tennist allang niet meer op topniveau. Wanneer zijn jullie uit geserveerd?

Betty Stöve speelt tegenwoordig golf, heb ik me laten vertellen. Maar nee, we hebben geen reden om aan 'stoppen' te denken. Zolang er een publiek is dat onze muziek wil horen, blijven wij spelen. Want uiteindelijk beslist het publiek!

Wat moet iedereen verder nog meer weten over Bettie Serveert?

Dat het met 'ie' geschreven wordt en niet met 'y'!