Underworld: Evolution

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Welcome back to the underworld

Waar Underworld (2003) ophield, begint de extra bloederige Underworld: Evolution. Als je van vampieren en extra bloederige scènes houdt, is het dus raadzaam om eerst deel één te kijken voor dat je aan deze film begint.

De saga

Het verhaal begint met een vluchtende Selene en Michael die op weg zijn naar Tanis de verscholen vampier. Om wat duidelijkheid in het verhaal te scheppen, ga je aan het begin van de film nog heel even mee terug naar de tijd dat Selene nog een menselijk kind was. Voor dat het mij helemaal duidelijk is, begint het werkelijke verhaal: De vampier Selene en haar vriendje Michael, een kruising tussen een vampier en een weerwolf, proberen hun bloedlijn te traceren. Het doel hiervan is de geschiedenis en daarmee het geheim van de eeuwige vete tussen de beide kampen te vinden. Ondertussen zijn ze op de vlucht voor de Lycans (weerwolven). Dat ze op de vlucht zijn komt mede doordat Selene Michael beschermd. Behalve de Lycans, zit ook het vampier volk (Death Dealers), onder leiding van Viktor, achter hun aan. Marcus is de eerste en meest krachtigste vampier met een gigantische vleugelwijdte en hij kan Selena haar bloed wel drinken... Zijn tweelingbroer William zit door het drinken van bloed voor eeuwig gevangen in het celfort. Selene haar vader is de bouwer van het celfort en daardoor weet zij waar William vast zit en hoe hij er uit kan komen. In de tussentijd wordt Michael's transformatie tot mengeling tussen Lycan en Death Dealer steeds sterker zichtbaar. Om het nog spannender te maken zit er nog een derde partij achter Selene aan. De rijke, raadselachtige en elegante Alexander Corvinus... Al snel is niets mij meer duidelijk.

Afbeelding verwijderd door redactie

Concentratie

Hoe verder de film vordert, hoe meer ik geniet van de mooie metaalblauwe beelden, de gevechten met geweren, tanden en klauwen, high-tech gadgets, hoofden die afgerukt worden en de prachtige kostuums. De sfeer in de film is heel verrassend en mooi weergegeven. Het verhaal, dat zich voornamelijk af in Oost Europa afspeelt, is gewoon niet echt boeiend. Door middel van flashbacks naar Underworld probeert regiseur Len Wiseman de duidelijkheid er nog wel wat in te houden, maar ik raak er alleen maar meer door afgeleid en raak het verhaal bijna helemaal kwijt. Drie jaar geleden viel ik tijdens het kijken van Underworld in slaap. Dit keer is het mij gelukt om voor de volle 106 minuten te proberen de film te volgen...

Afbeelding verwijderd door redactie

Knoflook, dolken, kruisbeeld en wijwater

Misschien heb ik wat te weinig fantasie, maar ik vind Underworld: Evolution een banaal verhaal over vampieren. Het is wel een gemoderniseerd vampieren verhaal: in de hele film komen geen knoflook, dolken, kruisbeeld of wijwater voor. Ze kunnen alleen niet zo goed tegen licht... Ik heb ook niet echt het idee dat het de bedoeling van regisseur Len Wiseman was om een doorsnee vampieren film te maken. En als dat wel zo was, dan heeft hij dat heel goed weten te verbergen door middel van onder andere het indrukwekkende metaalblauwe kleureffect, mooie en strakke pakken, flitsende scènes en het morphen van beelden (zoals we die van The Matrix kennen). Scott Speedman (Michael) zie je een paar keer (half) naakt voorbij komen en ook Kate Beckinsale (Selene) trekt haar strakke zwarte pak op een gepast moment uit. Tsja, het is 2006 en het gegeven dat je vampieren moet uitroeien met dolken, knoflook, wijwater en kruisbeelden is volledig achterhaald....

Extra's: o.a. Special Features "Making monsters roar" en "Building a saga" en de muziek video "Her portrait in black". Trailers van o.a. Monster House, When a strangers calls en Stealth.

Afbeelding verwijderd door redactie

Underworld: Evolution
Met onder andere: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Bill Nighy
Speelduur: 106 minuten
Adviesleeftijd: 16 jaar
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online!
Underworld Evolution<br>Len Wiseman
Underworld Evolution
Len Wiseman