Zo hou je de zomer nog even bij je

Vrije tijd door Fleur
Na een paar weken zon, zee, strand en steeds bruiner worden, zit het erop: geen vakantie meer voor jou! Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de zomer ook maar meteen moet opgeven. Zo hou je die nog even bij je!

Stapels dossiers, die scriptie die nog afgeschreven moet worden en bakken, bakken regen. Huilen. Zat je nog maar op Ibiza/Barbados/Prachteiland. Misschien helpen deze tips om de zon weer even te voelen.


Muziek

Waarschijnlijk heb je, toen je de kuierlatten naar Bali nam, je iPod vol zomernummers gestopt voor dat ultieme vakantiegevoel. Haal die nummers er, zeker ook nu je weer aan het werk moet, dan ook vooral niet af! Sterker nog: maak er meteen even een afspeellijst van in iTunes of Spotify, zodat je zowel onderweg als thuis weer snel in de vakantiesferen komt. Nog op zoek naar nieuwe zomernummers? Check onze lekkere hits even.

Films

Heb je iets meer nodig dan drie minuten zomermuziek in je oren? Waan jezelf dan zo’n twee uur in een ver, ver oord met een fijne zomerfilm. Hou je van avontuurlijk? Ga dan voor The Beach. Liever een wat bravere film? Kies voor The Sisterhood of the Traveling Pants. Bonuspunt voor die laatste: er zijn twee delen. Dubbel zoveel zon! Andere leuke opties: Blue Lagoon, Costa!, Volle Maan, Verliefd op Ibiza en Soul Surfer.


Vakantieherinneringen

Op vakantie en/of tijdens je vrije weken heb je natuurlijk niet alleen voor je uit zitten staren. Waarschijnlijk heb je hier en daar wel een foto van dat prachtige stand, dat terrastafeltje in de zon of je blote voeten in het zand of het gras gemaakt. Het mooie van foto’s? Je kunt ze er zo bij pakken en jezelf dus weer op dat eiland of zonovergoten strand denken. Is alleen kijken niet genoeg? Maak van de leukste foto’s een collage. Mocht je vooral foto’s op je telefoon hebben staan: via Google kom je zo op sites terecht waar je voor niets online collages kunt maken, bijvoorbeeld voor op je bureaublad.

Doe wat je tijdens je vakantie deed

Even weg zijn of vrij hebben is het uitgelezen moment om jezelf te verwennen. Lekker ontspannen een boek lezen, een overheerlijke, zomerse salade voor jezelf klaarmaken, af en toe uitslapen, vakantiespulletjes kopen… Maar waarom zouden deze dingen alleen tijdens je vakantie kunnen? Natuurlijk heb je wat minder tijd nu het normale leven is begonnen, maar probeer die fijne dingen van vakantie af en toe weer te doen. Hoe luid je bijvoorbeeld beter het weekend in dan door op een doodnormale vrijdagavond een zomers drankje voor jezelf klaar te maken?


Feestje

Voor jij en je vrienden straks allemaal weer aan de slag gaan, is het natuurlijk leuk om allemaal nog een keer bij elkaar te komen voor een goed zomers feestje. Hang wat lampionnen op, verzamel zo veel mogelijk recepten voor lekkere zomercocktails, projecteer een gigantische palmboom op je muur en sta erop dat iedereen in badkleding komt. Leg nog wat loungekussen op de grond, doe de temperatuur wat omhoog en laat die zomerhits vol uit je speakers knallen. Klaar ben je!

Zomerse spulletjes

Het weer mag dan het leven buiten beïnvloeden, maar binnen heb jij het voor het zeggen. Met een paar aanpassingen haal je de zomer zo in huis, en veel hoeft het niet te kosten. Doe wat kleurige slopen om je kussens en zet wat kaarsen met een exotische geur en kleur op een zilveren, oosterse schaal. Heb je nog souvenirs van vakantie? Hang die Mexicaanse hoed aan de muur, die Marokkaanse lampion aan het plafond (niet wachten tot je vader dat een keer in januari komt doen) of vul wat mooie vaasjes of potten (in verschillende vormen en kleuren) met die mooie schelpen of bijzondere stenen.


Citytrip

Kun je maar niet aan het normale leven wennen? Kijk dan eens of er misschien toch nog een citytrip voor je in zit. Wellicht kom je er na een paar berekeningen achter dat je nog wel een weekendje Parijs onveilig kunt maken of van de zon kunt genieten in Barcelona. Op die manier ben je niet lang weg, maar er wel weer even uit. Kun je een beetje afkicken.

Volgende vakantie

Volgend jaar juli mag dan misschien ver weg zijn, dromen mag altijd. Waarom niet nu alvast wat ideeën opschrijven voor de vakantie van volgend jaar? Trekken met de backpack, een superluxe vakantie op Bali, kamperen tussen het wild in Canada… Fantaseer erop los! Nee, je kunt niet acuut weg, maar de voorpret is ook wat waard, toch?

Hoe blijf jij zo lang mogelijk in de zomermood?