De V van Venus

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit boek gaat over bestsellerauteur Venus van Oosten. Van de een op de andere dag is ze spoorloos verdwenen. Niemand weet waar ze is, zelfs haar doodzieke man Adam niet. Met de uitgever had ze een afspraak over een boek, maar ook dat heeft ze nog niet af. De onvoltooide bestanden en paperassen vindt haar uitgever Leda op haar bureau.

Leda wordt de schrijfster van het boek dat Venus eigenlijk had moeten schrijven. Zij stelt het boek samen uit allerlei fragmenten die ze tegenkomt. Er zit geen lijn in de teksten van Venus. Het varieert van lijstjes met kwijtgeraakte dingen, zoals de verlovingsring van haar oma, het kettinghorloge van opa en een gouden vulpen tot anekdotes over haar liefdesleven. Venus lijkt een lijst te hebben gemaakt van alles wat ze in haar hele leven is verloren.

Deze roman gaat dan ook niet alleen over de vraag waarom Venus is weggegaan bij haar gezin. Het gaat over alles wat ze verloren heeft. Materiële zaken komen aanbod, maar ook het verlies van personen, zoals haar vriend Vino die aan kanker sterft en vriendin Viola die een hartinfarct krijgt. De liefde komt ook uitgebreid aanbod. Van haar eerste seksuele ervaringen tot verliefdheden. Kortom een boek dat over het leven gaat.

Voor Leda is het een hele puzzel om alle documenten uiteindelijk tot een tekst te verwerken. Maar ook voor de lezer is het geen makkelijke klus om dit boek door te lezen. Wat mij betreft had het dan ook best iets korter gemogen, want 77 hoofdstukken is echt iets te veel van het goede. Wat dan wel weer heel leuk is dat ook ieder hoofdstuk met de V van Venus begint.

Afbeelding verwijderd door redactie

Marion Bloem
De V van Venus
Uitgeverij: Rainbow Pockets
495 bladzijden
ISBN: 90-417-0639-9
Adviesprijs: 8,90 euro

Bestel Online!

De V van Venus
Marion Bloem