The white Masai

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wanneer ze hem eindelijk gevonden heeft en de liefde wederzijds blijkt te zijn, komt ze in een wereld terecht die ver afstaat van de wereld die ze kent. De plaatselijke gebruiken, de armoede, maar vooral de cultuur en de omgangsvormen tussen mannen en vrouwen zijn totaal anders dan wat Carola gewend is. Ze spreekt de taal van de Masai niet, maar met Lemalian kan ze in gebrekkig Frans en Engels communiceren. Omdat Lemalian met een blanke vrouw samen leeft, kan hij iets soepeler omgaan met de strikte cultuur van de Masai. Carola komt veel obstakels op haar pad tegen, maar door haar sterke persoonlijkheid, haar tomeloze energie en grote doorzettingsvermogen lukt het haar een bestaan op te bouwen samen met Lemalian, temidden van de Masai.

Afbeelding verwijderd door redactie

De film The white Masai is de verfilming van het gelijknamige boek en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Corinne Hofmann. Prachtige beelden en veel couleur locale maken de film een lust voor het oog. Leuke wetenswaardigheid is dat de filmploeg gedurende de draaiperiode in tenten tussen de Masai leefden.

De DVD bevat als bonusmateriaal een interview met Corinne Hofmann. Zij vertelt hoe het was om jarenlang als Westerse, geëmancipeerde vrouw tussen de primitieve Masai te leven en hoe ze nu op deze periode uit haar leven terug kijkt. Ze heeft nog steeds een groot zwak voor Afrika, hoewel ze alweer enkele jaren samen met haar dochtertje in Zwitserland woont en werkt. Ondanks het feit dat men bijna niets bezit, is de Afrikaanse bevolking vaak gelukkiger dan wij hier in het Westen. Daar kunnen wij nog veel van leren, stelt Corrine Hofmann terecht. Ook geeft ze in het interview haar mening over de vrouwenbesnijdenis; een ritueel dat zij van dichtbij mee heeft gemaakt.

De DVD The white Masai heeft op mij persoonlijk grote indruk gemaakt. Wat mij betreft scoort hij een dikke 8!

The white masai
Met onder andere Nina Hoss, Jacky Ido, Katja Flint
Tijd: 120 minuten
Adviesprijs: 15,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online!

White Massai, The
Nina Hoss