Reamonn - Wish

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De eerste single Supergirl veroverde in razendsnel tempo Duitsland, het debuutalbum Tuesday (2000) in zijn kielzog meetrekkend. Pas in 2001 belandt Supergirl ook in de Nederlandse hitlijsten. Zelfs Mariah Carey droeg in 2000 een Supergirl T-shirt, omdat ze weg is van dit nummer. Begin 2004 verscheen hun vorige album Beautiful Sky, nu zijn ze weer terug met Wish...

Als er één band is die wel wat meer roem en bekendheid verdiend, dan is het wel Reamonn. Voor het album Wish namen ze maar liefst 64 nummers op, uiteindelijk belandden er 13 op het album. En wat een juweeltjes zijn die nummers geworden. Het album opent met de rustige titeltrack Wish. Deze rustige sound wordt eigenlijk op het hele album wel doorgevoerd. Reamonn heeft duidelijk gekozen om een wat rustigere richting op te gaan. Starting to Live is een van de weinige tracks die wat steviger klinkt. Zelf ben ik helemaal verliefd op de pianoballad Out of Reach. Ik heb wel het idee dat de band goed naar die andere topband uit Ierland, namelijk U2, geluisterd heeft, want soms neigen de songs wel een beetje die richting op.

Afbeelding verwijderd door redactie

Niet alleen de songs zijn schitterend, ook het hoesje is heel mooi vormgegeven met een witte vogel. Op de CD zijn ook nog wat extra clips en een screensaver te vinden. Jammer vind ik wel dat je hiervoor de speciale Reamonn player moet installeren en registreren. Als fan zijnde zal je dat er wellicht wel voor over hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tracklist

01 Wish
02 Starship
03 Serpentine
04 Promise (You And Me)
05 She's A Bomb
06 Tonight
07 Just Another Night
08 Starting To Live
09 La Skies
10 Sometimes
11 Come To Me
12 Out Of Reach
13 The Only Ones

Reamonn
Wish
Label: Universal Music
Adviesprijs: 19,99 euro (of 32,49 voor de speciale uitgave, 2 CD)

Bestel de Speciale Uitgave Online voor slechts 28,99 euro!

Wish -Digi (speciale uitgave)
Reamonn