Stacie Orrico - Beautiful Awakening

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Beautiful Awakening

staat voor het bewustwordingsproces dat Stacie de afgelopen jaren doormaakte. Al vanaf haar 12de jaar staat haar leven in het teken van muziek. Als kind van Italiaans-Amerikaans Christelijke missionarissen is het geen verrassing dat haar muziekcarrière startte met de moderne gospel.

Geïnspireerd door Whitney Houston, Ella Fitzgerald en beïnvloed door de jazzplaten van haar vader, zingt Stacie de sterren van de hemel. Vader Knowles, manager van Destiny's Child, helpt haar aan een contract bij Virgin en dan het gaat snel. Toch is Stacie niet gelukkig. Ze wordt geleefd en mist door haar voortdurende tournees alle dingen die jonge meisjes normaal gesproken wel doen.

Na een lange rustpauze waarin de nu 20-jarige Stacie zichzelf hervindt, komt Beautiful Awakening op de markt. En jawel, Stacie héeft een prachtige stem. Een stem waarmee ze veel meer kan doen, dan wat ze op deze cd laat horen. Beautiful Awakenings kabbelt voort. Het grootste gedeelte van de nummers lijkt zoveel op elkaar dat ik niet eens door heb dat de cd alweer een track verder is gesprongen. Lekkere muziek om bij weg te dromen in de auto of als achtergrondmuziekje voor een etentje, maar het maakt weinig indruk. Jammer, want ik had gehoopt op minstens één krachtig nummer als Stuck.

De uitschieter tussen alle zwijmelsongs is nummer 8. Wait doet me bij het intro al denken aan Natural Woman van Aretha Franklin en ik ga rechtop zitten. Ze imponeert niet helemaal, maar hier ligt wel de kracht van Stacie. Deze dame moet geen hijgerig slappe aftreksels van R&B-nummers maken. Daarvan zijn er al zo veel en geen van allen onderscheidend. Nee, de jazz, dat is de richting waarin deze jonge nachtegaal zich moet bekwamen. Nog een beetje meer wijsheid en levenservaring, een meer jazzy sausje en dan gaan we nog veel van haar horen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tracklist

1. So Simple
2. I'm Not Missing You
3. Dream You
4. Easy to Love You
5. Save Me
6. Take Me Away
7. Baby Girl
8. Wait
9. Is It Me
10. Don't Ask Me to Stay
11. I Can't Give It Up
12. Beautiful Awakening
13. Frustrated
14. Brush 'Em Off

Afbeelding verwijderd door redactie

Stacie Orrico
Beautiful Awakenings
Label: Virgin
Speelduur: 46 minuten
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel Online voor slechts 13,99!

Beautiful Awaking
Stacie Orrico