De Doornvogels: De ontbrekende jaren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Een terugblik op De Doornvogels

Mary Carson, eigenaresse van een grote schapenfarm, wordt verliefd op pastoor Ralph de Bricassart (Richard Chamberlain). Maar hij heeft zijn oog laten vallen op Mary's nichtje Meggie Cleary (Sydney Penny, later Rachel Ward). Als blijkt dat Ralph haar liefde niet beantwoordt, smeedt Mary plannen die zijn lot zullen bezegelen - desnoods vanuit het graf. Ondanks dat hij zich aangetrokken voelt tot Meggie, verlaat Eerwaarde de Bricassart toch zijn gemeente. Hij wil een hogere positie proberen te bereiken binnen de kerk. De Cleary's stemmen ermee in Drogheda te beheren.

Ralph wordt in Rome benoemd tot aartsbisschop, maar hij wordt nog steeds gekweld door zijn liefde voor Meggie. Ze trouwt met Luke in een wanhopige poging om hem te vergeten. Ralph keer terug naar Australië voor een sensueel intermezzo met Meggie. Maar ze weten allebei dat hun geluk niet kan blijven duren, want Ralph moet op een dag weer terug naar Rome. Jaren nadat Ralph en Meggie de liefde hebben bedreven, wordt de vrucht van hun samenzijn, Dane, benoemd tot priester. Meggie is verbitterd omdat beide mannen in haar leven de kerk boven haar verkiezen. Maar tragedie dwingt Meggie vrede te sluiten met Ralph, haar familie en zichzelf...

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

De Ontbrekende Jaren

Deze dvd gaat over de tijd na Ralph's terugkeer naar Rome. Richard Chamberlain herneemt zijn rol van De Bricassart in deze geweldige aanvulling op De Doornvogels, naar de bestseller van Colleen McCullough. Nadat De Bricassart zich in Rome, tijdens WOII, heeft ontpopt tot de heldhaftige redder van Joodse oorlogsvluchtelingen, stuurt het Vaticaan hem na 10 jaar terug naar de uitgestrekte Australische schapenranch Drogheda, die hij nooit meer dacht te zullen terugzien. Het weerzien met Meggie - nu gespeeld door Amanda Donohoe - leidt niet alleen tot nieuwe bekoringen, maar ook tot een diepe crisis.

Meggie staat namelijk op het punt om een nieuw begin te maken met haar man Luke en haar twee kinderen Justine en Dane. Echter, haar man Luke is nog steeds de botte boer, die hij altijd al was en na een handgemeen tussen hen, krijgt ze een miskraam en kan ze nooit meer kinderen krijgen. Dit doet haar beseffen dat Luke en zij nooit samen het geluk zullen vinden en dat ze haar liefde voor Ralph niet kan ontkennen. Als ze haar eigen weg kiest, ontvoert Luke hun zoon Dane en dat is het begin van een bittere strijd om het voogdijschap, waarin ze natuurlijk wordt bijgestaan door aartsbisschop Ralph De Bricassart. Ralph weet echter niet dat de devote Dane, die met zijn 10 jaar al vastbesloten is om een priester te worden, Ralphs eigen vlees en bloed is...

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze bijna drie uur durende dvd is op zichzelf te bekijken, ook al heb je De Doornvogels niet echt gevolgd destijds. Amanda Donohoe neemt moeiteloos de rol van Meggie op zich, alhoewel ik natuurlijk wel de prachtige Rachel Ward nog steeds in mijn achterhoofd had. Toch weet ze samen met Richard Chamberlain dezelfde romantische spanning in beeld te brengen.
De ranch Drogheda en zijn bewoners - onder andere (groot-) moeder Fee Cleary, huishoudster Mrs. Smith en Meggie's broer Jack- spelen natuurlijk ook weer een grote rol. En dit alles speelt zich natuurlijk af in de prachtige natuur van de Australische 'Outbacks'.

Al met al een heerlijke dvd, die garant staat voor een avondje heerlijk zwijmelen.
Echt een must-have voor de liefhebber van De Doornvogels!

Afbeelding verwijderd door redactie

De Doornvogels - De ontbrekende jaren
Speelduur: 171 minuten
Adviesprijs: 15,99 euro
Adviesleeftijd: 12

Bestel Online!

Doornvogels - De Ontbrekende Jaren
Julia Blake