Een woord van jou

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een paar jaar later, op weg naar haar werk, komt Rosario Milagros weer tegen en dan gaat het fout. Rosario liegt over haar werk tegen haar moeder, ze maakt schoon op een reisbureau in plaats van dat ze er 'echt' werkt. Door de hernieuwde vriendschap met Milagros wordt ze ontslagen, doordat Rosario steeds vaker te laat komt en stoned is. Haar moeder weet hier niets vanaf.

Een tijd later vinden Milagros en Rosario werk bij de gemeente, als straatvegers. Wederom liegt Rosario hierover tegen haar moeder. Dit lijkt haar beter aangezien het steeds slechter gaat met haar moeder. Tot op dit punt vond ik het boek persoonlijk redelijk saai en een beetje langdradig. Er zitten gedachten en herinneringen in waarbij ik zoiets heb van: nou weet ik het wel. Op het moment dat ik het boek wil wegleggen zit er een onverwachte wending in het verhaal.

Als Rosario en Milagros op een winterdag aan het werk zijn in het park vinden ze een baby'tje in een vuilcontainer. En dan gaat het snel. De gebeurtenissen volgen zich, in vergelijking met de rest van het boek, in een rap tempo achter elkaar op. Zal Milagros voor het baby'tje kunnen zorgen? Of zal dit net zo gaan als de rest van hun leven, niet zoals het hoort?

Een woord van jou is een boek waar je de tijd voor moet nemen. Het is een boek vol dilemma's die op het pad van de hoofdpersonen terechtkomen. Ook zit er veel ironie en sarcasme in het boek. Als je daarvan houdt is het een echte aanrader. Als je meer voor een zoetsappig verhaal gaat zou ik dit boek laten liggen.

Elvira Lindo
Een woord van jou
224 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 90-5831-381-6
Adviesprijs: 19,95 euro