The Shaggy Dog

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In deze nieuwe versie van Disney's komedieklassieker speelt Tim Allen de rol van Dave Douglas, een totaal overwerkte assistent officier van justitie in Los Angeles die bezig is met een heel belangrijk proces. Hij brengt zoveel tijd door op zijn werk dat hij zijn vrouw, gespeeld door Kristin Davis, en kinderen helemaal vergeet. Dit lijkt misschien heel saai en het begin van de film vind ik dan ook niet al te spannend voor een kinderfilm.

Dat verandert als de dochter van Dave en haar vriendje een hond meenemen uit een bedrijf dat beticht wordt van het uitvoeren van genetische experimenten. Dave wordt gebeten door de bijzondere hond die uit een Tibetaans klooster is gestolen. De hond besmet hem met een uitermate geheim serum.

Afbeelding verwijderd door redactie

Er lijkt niets aan de hand. Een verbandje erom en gewoon verder leven, maar zo makkelijk gaat dat niet. Dave begint kenmerken van een hond te vertonen. Hij ruikt en hoort heel goed. Verandert zelfs van gedaante. Hij wordt The Shaggy Dog. Gooi bijvoorbeeld een stok naar hem en laat hem apporteren en de eerst zo nette advocaat rent erachter aan en verandert.

Doordat Dave als hond in de familie wordt opgenomen ziet hij hoe hij zijn gezin eigenlijk verwaarloosd. Ze zijn teleurgesteld. Zijn gezin denkt dat hij een ander heeft, want zij hebben in eerste instantie geen idee van deze metamorfose. Hij probeert het ze wel duidelijk te maken door het op de laptop te tikken en met scrabblelettertjes te vormen, maar iedere keer stuurt zijn gezin 'm weg en zien ze niet wat hij geschreven heeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dave wil het liefst zo snel mogelijk veranderen, maar eerst moet hij de gevaarlijke uitvinder van het serum zien te stoppen. Hij moet Dr. Kozak, die gespeeld wordt door Robert Downey Jr. tegenhouden. Maar hoe ga je als hond te werk? Grappige momenten volgen. Voor kinderen is dit echt het leukste deel van de film. De gekste dieren komen ook voorbij, zoals een slang met een hondenstaart. Uiteindelijk lukt het Dave natuurlijk om de schurk te pakken te krijgen. Hij kan nu echt carrière gaan maken, maar kiest voor zijn gezin.

The Shaggy Dog is een leuke kinderfilm, maar pas voor kinderen van zes jaar en ouder, zoals kijkwijzer ook aangeeft. De film is toch nog best ingewikkeld voor de kleintjes. Volwassenen die deze film bekijken, zullen 'm misschien een beetje voorspelbaar vinden, maar de kinderen zullen anderhalf uur geboeid kijken naar de avonturen van de schattige hond. Daarnaast bevat deze dvd ook nog een heleboel leuke extra's, zoals verwijderde scenes, bloopers, leuk bonusmateriaal en een muziekvideo. Je kunt niet alleen de originele film met Nederlandse ondertiteling (of één van de andere talen) bekijken. De film is ook nagesynchroniseerd in het Nederlands, Frans, Duits, Vlaams en Russisch.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Shaggy Dog
Met o.a. Tim Allen, Robert Downey Jr, Kristin Davis, Danny Glover, Spencer Breslin en Philip Baker Hall
Tijd: 98 minuten
Adviesprijs: 23,99 euro
Adviesleeftijd: zes jaar