De BBB van Kelis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kelis heeft altijd flink kunnen leunen op briljante producers. Zo regelden The Neptunes voor haar de hit Milkshake, het nummer Trick Me had ze ook te danken aan een bekende producer en op haar debuutsingle Got Your Money uit 1999 deed ze het samen met wijlen Ol' Dirty Bastard. Ook haar echte prins op het witte paard heeft ze inmiddels gevonden, want vorig jaar is ze getrouwd met hiphopper Nas. En die is natuurlijk prominent aanwezig op haar nieuwe album.

Zo zijn man en vrouw samen te horen in het nummer Blindfold Me, wat een lekker clubnummer is en meteen ook één van de betere tracks op het album. Het zou me niks verbazen als dit ook op single wordt uitgebracht. Helaas wordt het nummer Aww...Shit gekenmerkt door allerlei irritante bliepjes en ook het foute Handful had ze wat mij betreft niet hoeven opnemen. Lil' Star (met Cee-Lo van Gnals Barkley), Fire en Till The Weels Fall Off zijn echter wel weer lekker. De beat voert de boventoon, maar er staan ook een paar rustige, soulvolle tracks op, met Appreciate Me als positieve uitschieter.

Kelis Was Here klinkt qua muziekstijlen op zich diverser dan de vorige albums, omdat het meer disco- en funk-elementen bevat en in één nummer is er zelfs een harde gitaar te horen. En op Have a Nice Day gaat ze op de salsa-tour, wat best geinig is. Toch is het saaier, omdat alles zo voorspelbaar lijkt. Verder zijn de refreinen vaak wat mager en weinig origineel. En haar stem klinkt steeds min of meer hetzelfde, zonder verrassingen en hooguit soms een beetje schor. Wat is er toch gebeurd met de Kelis die zo lekker aan het krijsen was op Caught Out There?

Afbeelding verwijderd door redactie

De huidige single Bossy doet het aardig, want het klinkt lekker bitchy en je zingt het refrein al na een keer mee. Maar na het nummer meerdere keren gehoord te hebben, vind ik het eigenlijk nogal irritant en saai. Een goede graadmeter dus, want als jij dit nummer (nog steeds) geweldig vindt, dan moet je zeker de hele cd kopen.

Kelis doet in elk geval enorm haar best om op dit album haar imago van taaie tante kracht bij te zetten. Zo zegt ze aan het begin: "You don't have to love me, you don't even have to like me. But you will respect me." Tuurlijk Kelis, rustig maar, mijn respect had je al. Maar beloof je dan wel dat je je eerdere producers heel lief vraagt of ze weer met je willen werken?

Tracklist:

1. Intro
2. Bossy
3. What´s That Right There
4. Till The Wheels Fall Off
5. Living Proof
6. Blindfold Me
7. Goodbyes
8. Trilogy
9. Circus
10. Weekend
11. Like You
12. Aww...Shit
13. Lil Star
14. I Don´t Think So
15. Handful
16. Appreciate Me
17. Have A Nice Day
18. Fuck Them Bitches

Meer informatie:

www.kelisonline.com
www.keliswashere.net

Kelis
Kelis Was Here
Label: www.jiverecords.com
Speelduur: +/- 72 minuten
Adviesprijs: 22,90 euro

Bestel Online voor 17.99

Kelis Was Here
Kelis