Een droom van een paard (+WIN!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Cale's vader Ben Crane was ooit een succesvolle paardenfokker, met de speciale gave om met paarden te kunnen communiceren. Door enkele slechte beslissingen in het verleden - met als gevolg een verstoorde relatie met zijn vader, die samen met hem de paarden fokte - staan zijn stallen nu leeg. Hij werkt als paardentrainer voor de onsympathieke Palmer en steekt al zijn tijd in het trainen van de merrie Sonya. Sonya is een afkorting van Soñadar, wat Dromer betekent en haar vader is het beroemde racepaard Dreamcatcher. Sonya is dus een veelbelovend paard.

Op een dag mag Cale mee naar een grote race en als ze Sonya voorbereiden voor de wedstrijd merkt Ben dat Sonya niet wil racen. Palmer besluit echter om haar tóch te laten rennen, dit ondanks alle tegenwerpingen van Ben. Sonya racet goed en lijkt op een winst af te gaan, maar dan komt ze plotseling ten val. Ze breekt hierbij een van haar benen en dreigt te worden afgemaakt. Ben weigert haar een spuitje te geven, iets wat hem zijn baan kost. Voor weinig geld koopt hij Sonya van Palmer en een lange weg van revalidatie volgt. Eindelijk staat er weer een paard in de stallen van de Cranes!

Afbeelding verwijderd door redactie

Door zijn ruzie met zijn eigen vader, die Cale vaak paardenverhalen vertelt, is Bens relatie met zijn dochter ook verstoord. De revalidatie van Sonya brengt hem echter weer dichter bij zijn dochter. Om uit de kosten te komen, willen ze Sonya - als ze weer helemaal beter is - dekken met een dure dekhengst genaamd Grand Slam. Maar dan komen ze er achter dat Sonya onvruchtbaar is. Het geluk in huize Crane is wederom ver te zoeken. Maar dan doet Sonya haast iets onmogelijks; ze rent en rent en rent, steeds harder en harder! Zou ze dan toch de winnaarsmentaliteit van haar vader bezitten? Er is maar één manier om dáár achter te komen: Sonya zal niet alleen meedoen aan de prestigieuze Breeders' Cup Classic race; ze zal hem ook winnen! Daar zorgen de Cranes wel voor, inclusief moeder Lilly en opa!

Afbeelding verwijderd door redactie

Dreamer, mijn droompaard

is een spannende en ontroerende familiefilm over pech, hoop en natuurlijk paarden. De grote namen van deze cast liegen er ook niet om: Kurt Russel (Backdraft, Tequila Sunrise) speelt de rol van gefaalde vader heel erg goed. Kris Kristoffersen (Blade, A star is born) is zeer geloofwaardig als gekwetste opa, met hoop in zijn hart voor zijn zoon en kleindochter. Elizabeth Shue (Karate Kid, Leaving Las Vegas) als Lilly Crane vond ik persoonlijk niet goed gecast als Cale's moeder. Ik dacht in eerste instantie dat ze haar stiefmoeder was, zo afstandelijk en onecht vond ik haar houding naar de kleine Cale toe. Verder speelde David Morse (The green mile) een heel goede bad guy.

Echter, al deze grote namen werden weggespeeld door de kleine Dakota Fanning in de rol van Cale. Op 9jarige leeftijd was Dakota de jongste actrice ooit die genomineerd werd voor een Screen Actors Guild (SAG) Award, voor haar vertolking van de dochter in I Am Sam met Sean Penn. Ook speelde ze dit jaar met Tom Cruise in War of the worlds van Steven Spielberg. Verder kan deze jonge dame vertellen dat ze heeft geacteerd naast Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Denzel Washington, Holly Hunter, Sissy Spacek, Robin Wright Penn and Glenn Close. Ze speelt nu de rol van Fern in de kinderklassieker Charlotte's Web, die afgelopen zomer is uitgekomen, met Julia Roberts, Oprah Winfrey en Robert Redford. Indrukwekkend cv'tje voor iemand die pas 9 jaar oud is!

Al met al is deze film een aanrader voor elk jong meisje met een paardendroom.

NB. De bonus dvd-rom bevat demo's van 6 Dierengames, die je elk 30 minuten lang gratis mag uitproberen. Systeemvereisten: Processor 400 Mhz of hoger - Windows XP - 700 MB vrije harde schijfruimte - 512 MB RAM - dvd rom station.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dreamer, mijn droompaard
Met o.a. Kurt Russel, Dakota Fanning en Elizabeth Shue
Tijd: 98 minuten
Alle leeftijden

WIN!

Wij geven deze week op Vrouw.nl een aantal exemplaren van de DVD Dreamer, mijn droompaard weg! Om kans te maken op deze DVD, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

'Dreamer, mijn droompaard' verscheen eerder dit jaar in de bioscoop.
Op welke datum was de première?

Mail je antwoorden naar prijsvraag@vrouw.nl en vermeld hierbij je naam, adres en gebruikersnaam. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 13 oktober a.s.