Een gouden koe en de zonneschijnband

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het verhaal

De show begint in het theater met muziek en dans en met de uitreiking van de prestigieuze 'Gouden Koe Award' die gepresenteerd wordt door gladjakker Jack Gadderie (Ron Boszhard). De film De schippers van de Kameleon heeft deze prijs gewonnen. Alle belangrijke spelers uit deze film zijn bij de uitreiking aanwezig, behalve Sietse en Hielke Klinkhamer (Jos en Koen van der Donk). Terwijl mafkees Kees (Arjen Rooseboom) het grappen en grollen niet kan laten, ontstaat er lichte paniek bij Pa (Steven de Jong) en Ma Klinkhamer (Babette van Veen). En om het extra spannend te maken wordt er een filmpje gedraaid waarop te zien is dat Sietse en Hielke eerder die dag al wel bij de studio aankwamen in een grote limousine, met daarachter De Kameleon op een trailer. Maar het blijkt dat, ten tijde van de uitreiking van de 'Gouden Koe Award', het schip is gestolen en de tweeling weigert om zonder De Kameleon het podium op te komen. Veldwachter Zwart (Rense Westra) vindt een beveiligingstape waarop de diefstal te zien is. Daarop besluiten Sietse en Hielke dat de award wel even kan wachten: ze gaan direct opzoek naar De Kameleon!

Een spannende achtervolging op de fiets en brommer, vracht- en politieauto is het gevolg. Zal het hun lukken De Kameleon uit de handen van geheim agent James Blond (Edward Koldewijn) te redden voordat hij er mee naar Engeland vlucht?

Fictie en non-fictie

In De Kameleon Ontvoerd lopen fictie en non-fictie door elkaar: is film werkelijkheid of werkelijkheid film? In dit theaterstuk worden film, dans, toneel en muziek (verzorgd door de Zonneschijnband) gebruikt om vorm te geven aan het verhaal. Vanuit het theater krijg je filmbeelden te zien en speelt het stuk zich op het podium en achter de schermen af. Soms is dit een beetje rommelig en knullig gedaan, maar volgens mij storen kinderen zich daar totaal niet aan... Jammer genoeg is het geluid bij sommige zangpartijen ook niet altijd even helder. Maar de zang van Molenaar Dijkstra (Peter Groot Kormelink- ex. Splitsing en Jazzpolitie) maakt een hoop goed. En De Kameleon Ontvoerd is absoluut een film waar je jouw kinderen zonder zorgen naar kan laten kijken op een regenachtige herfstdag.

Als leuke extra kan je tijdens het afspelen van de film een kijkje achter de schermen nemen door op een 'Camera Icon' te klikken. Deze optie verschijnt regelmatig in beeld.

Afbeelding verwijderd door redactie

De Kameleon Ontvoerd
Met onder andere: Koen en Jos van der Donk, Ron Boszhard, Steven de Jong en Babette van Veen.
Speelduur: 90 minuten
Adviesleeftijd: Alle
Adviesprijs: 12,99 euro