First Lady of Hip-Hop

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Melissa Arnette Elliott, beter bekend als Missy 'Misdemeanor' Elliott is een van de grootste vrouwelijke hip-hop artiesten van de laatste 10 jaar, met hits als The Rain, Get Ur Freak On'en ose Control. Zij werd geboren op 1 juli 1971 en wist al snel dat ze beroemd wilde worden. Na een samenwerking met Timbaland en Jodeci, begon Missy nummers te schrijven voor de - inmiddels overleden - zangeres Aaliyah. Na deze periode werd Missy Elliott een veelgevraagde schrijver/producer.

Na een lange tijd van produceren wilde Missy Elliott ook zingen. De platenmaatschappijen hebben haar regelmatig afgewezen om haar stijl en uiterlijk, maar Missy hield voet bij stuk. En dat loonde, want na een tijd brak zij door met haar debuutalbum Supa Dupa Fly. Iedereen was in de ban van deze vernieuwende stijl en Missy Elliott werd in korte tijd enorm populair bij het publiek. Het mooie van haar is dat zij al die tijd zichzelf is gebleven en dat heeft haar de kracht gegeven om de nummers te maken die allemaal tot een grote hit zijn uitgegroeid.

Voor de liefhebbers is er nu het laatste collectors-item Respect M.E. Een verzameling van al haar beste nummers en tevens de naam van haar kledingmerk. In de loop der jaren heeft ze dus zeker niet slecht geboerd en geniet ze internationale faam. De cd bevat eigenlijk alle nummers die je verwacht op een album als deze en je doet de cd alleen eer aan als je de volumeknop helemaal voluit draait!

Tracklist

1. Get Ur Freak On
2. Lose Control
3. 4 My People (Basement Jaxx Remix)
4. We Run This
5. Work It
6. Gossip Folks
7. One Minute Man
8. I'm Really Hot
9. Pass That Dutch
10. Beep Me 911
11. The Rain (Supa Dupa Fly)
12. All N My Girl
13. Hit Em Wit Da Hee
14. Hot Boyz
15. Sock It To Me
16. She's A B**ch
17. Teary Eyed

Afbeelding verwijderd door redactie

Missy Elliott
Respect M.E.
Speelduur: 68 minuten en 29 seconden
Label: Atlantic Records
Adviesprijs: 23,99 euro