Je dagelijkse dosis vitamine Disney?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De verhaallijn doet me denken aan de film Madagascar. Dieren uit een dierentuin die opzoek gaan naar het ware leven: 'De wildernis'. Als ik de DVD aanzet blijkt niets minder waar. Het lijkt wel...tsja, waar lijkt het eigenlijk op?? Een parodie op 'The Lion King'? Een soort van 'Scary Movie' onder de tekenfilms, maar dan niet leuk? De film komt maar langzaam op gang. Ik zie veel beelden die zo uit de 'The Lion King' lijken te komen. En de tijd die de dieren in de jungle die New York heet doorbrengen is maximaal een kwartier. Sterker nog het plot heeft niets met New York te maken. Het gaat om een jonge leeuw die leert dat zijn moed en dus zijn brul van diep binnen in komen. Enigszins muchy dus. Ook het hippe zie ik er niet echt aan af. Of bedoelen ze misschien de breakdancende gnoes aan het einde van de film?

Afbeelding verwijderd door redactie

Okay, misschien heb ik al te veel Disney-films gezien en moet ik proberen de film met een blanco achtergrond te beoordelen. Vader leeuw Samson en zoon Ryan zitten samen in een dierentuin in New York. Als zoonlief zich niet genoeg gewaardeerd voelt vertrekt hij op zoek naar de wildernis. Samson gaat in paniek op zoek naar zijn zoon. Als hulptroepen neemt hij giraffe Bridget, eekhoorn Benny slang Larry en koala Nigel mee. Na een nacht door New York en een reis over de Atlantische Oceaan komen ze in het in het oerwoud terecht. Hier moeten ze het op nemen tegen een groep gestoorde gnoes. In deze wildernis komt Ryan erachter dat hij zich toch best kan meten met zijn stoere vader.

Afbeelding verwijderd door redactie

Aan de graphics is veel aandacht besteed en de menselijke emoties zijn duidelijk van de dierlijke gezichten af te lezen. Het plot is best ok voor een kinderfilm al blijf ik bij mijn mening dat deze niet uitblinkt in originaliteit. De feitelijke reis over de Atlantische Oceaan wordt op een originele manier in beeld gebracht terwijl hier eigenlijk maar weinig tijd aan besteed wordt. Er begint pas een beetje vaart in de film te komen als ze op het vasteland aan de andere kant van de oceaan zijn. Toch kan ik de film met geen mogelijkheid hilarisch noemen al zou ik er misschien af en toe wel om kunnen glimlachen.

Afbeelding verwijderd door redactie

De extra's op deze DVD bestaan uit de deleted scenes, deze vertellen je eigenlijk nog een tweede verhaal. Het verhaal van de liefde van Benny de eekhoorn. Ze zijn wel grappig, toch is het voor de vaart in de film goed dat ze eruit gelaten zijn. Daarnaast is er nog 'Backstage bij Disney' en de videoclip van de titelsong 'Real wild child'.

Afbeelding verwijderd door redactie

Kortom als je nog niet veel Disney films gezien hebt en je wilt een soort van "All-in-one" versie, of je bent gek op DVD extra's, dan kan de DVD The Wild wel eens wat voor je zijn. Ook voor kinderen die nog niet te veel tekenfilms in dit genre gezien hebben kan het een leuke en wellicht zelfs grappige film zijn. Voor mij persoonlijk echter liever geen dagelijkse dosis vitamine Disney als het zo moet.

The Wild
Tijd: 79 minuten
Adviesprijs: 25,99 euro
Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar