What's left of Nick

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nick Lachey begon zijn carrière bij de succesvolle boyband 98 Degrees. Ze scoorden een monsterhit met het nummer True To Your Heart, een duet met Stevie Wonder. Zijn boybandroots zijn nog duidelijk merkbaar, What's Left Of Me klinkt als een goedkope versie van een Backstreet Boys-album. What's Left Of Me is zijn tweede soloalbum. Zijn eerste album, getiteld SoulO kwam in november 2003 uit.

Als we Nick moeten geloven, gaat de titelsong What's Left Of Me helemaal niet over zijn scheiding van Jessica. De tekst zou niet over het verleden gaan, maar over het beste maken van wat je hebt en verder gaan met je leven. Alle liedjes op het album lijken echter liefdesverdriet te ademen. In I Can't Hate You Anymore zingt Lachey: "You're not the person that you used to be. The one I want who wanted me. And that's a shame but, there's only so many tears that you can cry, before it drains the light right from your eyes. And I can't go on that way. And so I'm letting go of everything we were. It doesn't mean it doesn't hurt."

Afbeelding verwijderd door redactie

Het album staat vol met nummers als deze, die vooral erg herkenbaar zijn wanneer je zwelgt van liefdesverdriet. Het zijn stuk voor stuk liedjes waar je meer depressief dan vrolijk van wordt. What's Left Of Me is Dramatisch met de hoofdletter D. Misschien was het album fijner geweest als er wat meer lichte popnummers opstonden. Nu valt er weinig te dansen en is Nicks levensverhaal vooral heel erg vermoeiend.

What's Left Of Me is zo'n cd waarvan je eigenlijk niet merkt dat hij opstaat, tot het moment dat hij afgelopen is. Een fijne achtergronddeun die pas gaat irriteren als je echt je best doet om te luisteren naar wat meneer Lachey te vertellen heeft. Als je dat tegen beter weten in doet, kom je erachter dat het een sentimentele draak van een cd is. Liedjes met titels als I Can't Hate You Anymore, Beautiful en I Do It For You maken Nick er niet mannelijker op. What's Left Of Me, de titel zegt al genoeg. Van Nick Lachey is weinig meer over dan het imago van de uitgerangeerde ex van Jessica Simpson.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nick Lachey
What's Left Of Me
Speelduur: 44 minuten en 28 seconden
Label: Jive Records
Adviesprijs: 23,99 euro