In de geest van Lady Di

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De volgende ochtend besluit Ellen vroeg in de ochtend te gaan joggen. Bij een tunnel is een opstopping, want niet lang daarvoor is er een ongeluk gebeurd. Ellen komt de fotograaf tegen die de vorige dag foto?s van haar bleef maken. Ze volgt hem naar een geïmproviseerde gedenkplek voor het slachtoffer van het ongeluk. Daar komt ze tot de ontdekking dat prinses Diana de overledene is.

Ze krijgt de fotograaf niet uit haar gedachten en ze weet hem aan de hand van een foto te achterhalen. De dood van Lady Di doet haar meer dan ze kan zeggen. Ellen voelt een verbondenheid met haar, maar weet niet precies waarom. Ze denkt Diana's stem te horen, vanuit het hiernamaals. In de fotograaf denkt ze de link te vinden die haar met Diana verbindt.

Ellen is gewend om te doen alsof ze gelukkig is, maar vraagt zich zelden af of ze dat ook echt is. Haar man Lawrence heeft een Nobelprijs gewonnen in de natuurkunde en Ellen voelt zich altijd 'zijn lieftallige echtgenote?, alsof ze zelf niets kan presteren. Toen ze jong was sleepte haar moeder haar het hele land door naar missverkiezingen, maar Ellen was nooit mooi genoeg om eerste te worden. Haar vader overleed bij een auto-ongeluk tijdens één van die ritjes door het land en Ellen moest de rest van haar jeugd concurreren met Katie, de buikspreekpop van haar moeder. Via de geest van Diana ontdekt Ellen dingen over de relatie met haar moeder, over haar verleden en over zichzelf.

De schrijfster heeft geprobeerd om in het hoofd te kruipen van Diana. De geest van Diana deelt haar diepste gevoelens met hoofdpersoon Ellen. Persoonlijk vond ik dat nogal storend. Aan sommige dingen kom je gewoon niet, de geest van 'the princess of Wales' is er één van. Toen ik begon met lezen, had ik mijn oordeel daarom al bijna klaar, maar ik moet bekennen dat ik Zijn lieftallige echtgenote toch een interessant boek vind. De vele natuurkundige feitjes en theorieën die door het verhaal heen geweven zijn, maken veel goed. De schrijfstijl van Dewberry is goed genoeg om haar te vergeven dat het uitgangspunt van het boek wat twijfelachtig is.

Afbeelding verwijderd door redactie

Elizabeth Dewberry
Zijn lieftallige echtgenote
269 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN 10: 90-5831-396-4
ISBN 13: 978-90-5831-396-6
Adviesprijs: 19,95 euro

Bestel Online!

Zijn lieftallige echtgenote
Elizabeth Dewberry