Brasilectro

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Zuco 103, een Nederlands-Braziliaans-Duitse band , is wellicht de meest bekende speler in dit muziekgenre. Een mengeling van diverse stijlen wereldmuziek en elektronische muziek dat door veel clubs, restaurants en cafés als loungemuziek wordt gebruikt. Met dit type wereldmuziek timmeren er meer bandjes aan de weg in Nederland. De band Electro Coco won in 2004 de Edison Award in de categorie World International.
De soort muziek is echter overal ter wereld populair; gek genoeg kreeg ik zelf bij het opzetten van deze cd de associatie met Kudeta, een hippe tent in Bali waar deze muziek regelmatig te horen was.

Afbeelding verwijderd door redactie

Brasilectro, session 8 is een dubbelalbum en gebruikt voor de hoes mooie sfeerfoto?s van Rio de Janeiro. Ook aan de binnenzijde van de hoes zit een klein boekje met meer info over de tracks en prachtig beeldmateriaal. Niet alleen de muziek, maar ook de lay-out van de cd doet je verlangen naar strand, zon, caiprinhas en Braziliaanse nachten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze cd bevat voor mij weinig bekende bands of artiesten maar draait heerlijk weg.
Zowel op de achtergrond tijdens een relaxed etentje als keihard in de auto op weg naar je werk. De sound doet je denken aan een cocktail; een perfecte mix van drumm & bass, jazz, percussie en beats. Een absolute aanrader als je houdt van de muziek van Zuco 103 of wel toe bent aan een beetje moderne bossa nova met pit.


Afbeelding verwijderd door redactie

Brasilectro
Session 8, Latin flavoured clubtunes
Speelduur: CD 1: 65 minuten
CD 2: 66 minuten
Label: SPV