Dansen op Magnolia Street

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Johnny Hogan is de eigenaar van de discotheek op Magnolia Street. Als baby overleeft hij de ernstige bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de grond waar hij geboren is en zijn beide ouders verloor, bouwt hij samen met zijn grootouders de discotheek. Het is een laaiend succes. Johnny is populair bij de meiden, maar hij heeft alleen oog voor Marion. Zij is de enige vrouw waar hij ooit van gehouden heeft.

De relatie tussen Johnny en Marion wordt bruut verstoord door een overval op de discotheek. Marion staat doodsangsten uit op het moment dat ze het kantoortje van Johnny binnenkomt om hem belangrijk nieuws te vertellen. Wat ze hem wil zeggen, vertelt ze hem nooit meer. Ze vertrekt en trouwt met haar jeugdliefde Eddy Greenwood. Zeven maanden later wordt Declan geboren. Te vroeg. Althans dat zegt het kersverse paar, maar ze weten wel beter. Daarna krijgen ze samen nog drie lieve dochters.

Twintig jaar later is Declan is een muzikale student geneeskunde, die legerkleding draagt. Zijn ouders zijn bang dat hij zijn studie vaarwel zegt om te gaan spelen in een rockband, maar het loopt allemaal anders als hij Shirley ontmoet. Shirley is al maanden smoorverliefd op hem en gaat samen met haar oudere zus vaak naar de discotheek op Magnolia Street om Declan te bewonderen. Al is hij daar niet zo vaak. Shirley is een rustig meisje, terwijl Kate een losbol is. Ze verslindt de ene na de andere jongen en er wordt dan ook volop over haar geroddeld. Andere meiden zijn weer jaloers, omdat zij juist de man van hun dromen heeft veroverd.

Als Kate ontslagen wordt, verandert alles. Ze krijgt haar ontslag, omdat ze belangrijke gegevens over een jongen waar ze in eerste instantie verliefd op was, heeft achter gehouden. Daar zijn ze bij het arbeidsbureau niet zo blij mee. Vanaf dat moment trekt ze zich terug. Ze heeft geen zin meer om te stappen. Na een hele tijd werkloos thuis te hebben gezeten, gaat ze langs bij Kevin. Hij heeft zijn eigen garage. Wie weet heeft hij wel werk voor haar. Kevin, die overduidelijk een oogje op Kate heeft, verzint spontaan een baantje voor haar bij zijn bedrijf. Ze kan hem best helpen met de administratie.

In het boek volgen we de levens van de zussen, de familie Greenwood en eigenaar Johnny Hogan. Wat er allemaal staat te gebeuren, verklap ik niet. Dat moet je echt zelf lezen, want Dansen op Magnolia Street is wat mij betreft echt een aanrader. Iedere keer gebeurt er wel iets wat je niet verwacht. Daarnaast heeft schrijfster Sharon Owens ook een heel prettige schrijfstijl: vlot en helder.

Afbeelding verwijderd door redactie

Sharon Owens
Dansen op Magnolia Street
320 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 90-325-1019-3
Adviesprijs: 16,95 euro