Theater zonder drama (+ WIN!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat een verrassing. Dit is niet de schreeuwerige Petra die ik me herinner van lang geleden. Haar stem is heel zuiver en lijkt op...ik weet het niet, maar hij komt me zo bekend voor. En dat is goed. Hij ligt lekker in het gehoor.

Petra Berger slaat een nieuwe weg in. Hier en nu, daar gaat het om. Op haar nieuwe cd zingt ze over liefde in de breedste zin van het woord. Of het nou om geliefden gaat, man of vrouw, broer en zus, vrienden, volgens Petra is liefde universeel. Gevoel is tijdloos. Ik vind dat wat hoogdravend en kleur liever zelf de betekenis van muziek in. Hierdoor enigszins bevooroordeeld stop ik de cd in mijn cdspeler.

De liedjes op Here and Now zijn zacht, romantisch en nog steeds theatraal, maar niet hinderlijk. Na verloop van tijd gaat het trage ritme me wat irriteren, maar dat komt omdat mijn stemming wat energieker is dan de melancholische sfeer die Here and Now oproept. Heb je een romantische avond voor de boeg? Zet deze cd op en succes is verzekerd.

Op Here and Now zingt Petra twee duetten. Eentje met een onherkenbare Simone Kleinsma (We can't let go) en eentje met de Napolitaanse zanger Gigi Finizio (Life Goes On). In het cdboekje staat de anekdote dat Petra en Gigi elkaar voor de opnames nooit eerder hadden ontmoet. In de studio ontstond echter een enorme muzikale verbondenheid. Dat verklaart wellicht waarom dit nummer meteen mijn favoriet is.

Als je houdt van theatrale muziek ben je bij Petra Berger aan het goede adres. Ik neem mijn vooringenomen mening terug. Here and Now is niets te veel. Wel theater, maar geen drama. Precies goed. En met een producent als Tjeerd Oosterhuis verwacht je eigenlijk ook niet anders!

Afbeelding verwijderd door redactie

Petra Berger
Here and Now
Speelduur: 46 minuten
Label: Universal Music
Adviesprijs: 23,99 euro


WIN!

Wil jij deze CD ook graag aan je collectie toevoegen? Wij geven deze week een aantal exemplaren weg. Stuur een mailtje met als onderwerp "Petra Berger" naar prijsvraag@vrouw.nl Vermeld in dit mailtje je naam, adres en gebruikersnaam. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 10 november a.s.