Laura Pausini geeft je een kijkje in haar leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoewel het album van Pausini vers in de schappen ligt, zijn de nummers niet nieuw. De muziek op Io canto is een compilatie van diverse Italiaanse covers. Laura Pausini blies de nummers van grote namen als Eros Ramazotti en Zucchero nieuw leven in met haar heldere en warme stem. Terwijl je naar de liedjes luistert herken je sommige fragmenten, maar de meeste nummers klonken mij als nieuw in de oren. Laura koos nummers die belangrijk zijn geweest in haar leven. Daarover vertelt ze: "Het was niet eenvoudig om een album samen te stellen uit liedjes die me altijd zijn bijgebleven en een belangrijke rol spelen in mijn leven. Om een fractie van alle muziek samen te vatten waarvan ik houd, zou ik meer dan tien van deze albums hebben moeten vullen."

Io canto bevat drie duetten, waaronder Il mio canto libero met Juanes. Een fantastische vertolking van het origineel uit 1972 waaruit blijkt dat deze twee grootheden elkaar goed liggen. Het duet met Johnny Halliday - Come il soleall 'improvviso - is een wat meer bijzondere combinatie waar ik niet zo weg van ben. Hun stemmen liggen mijlenver uiteen en vormen niet zo'n sterke combinatie. Met Tiziano Ferro zingt ze weer de sterren van de hemel met het nummer Non me no spiegare.

Io Canto bevat zestien heerlijke nummers die zich in hun tijd al hebben bewezen. Laura Pausini geeft op geheel eigen wijze kleur aan deze liedjes en daarmee een kijkje in haar leven. Ik ben vooral weg van haar vertolking van Stella gemella van een andere Italiaanse favoriet van mij, Eros Ramazotti. Nu maar hopen dat Laura Pausini ook nog eens toekomt aan de negen albums met favorieten die ze ook had willen vullen. Ik sta vooraan!

Afbeelding verwijderd door redactie

Laura Pausini
Io canto
Label: Warner Music
Speeltijd: 68 minuten
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online!

Yo Canto
Laura Pausini