Ricky Martin unplugged

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Piekfijn geföhnd haar en ultramoderne strakke shirts die zijn gebruinde torso én biceps omspanden. Dat was het plaatje Ricky Martin. De perfecte Ken in die dromen waarin jij Barbie was. Zijn liedjes waren al even glad, maar heerlijk dansbaar. Dus wie hoorde je klagen? Ricky zelf vond er echter niets meer aan. Het was te gemaakt en te nep. Daarom doet hij het nu anders! En wat een geweldig idee is dat!

Ricky's nieuwe cd MTV Unplugged is een parel. Als je al dacht dat deze jongen een grote marketingtruc was, kom je daar na het luisteren van deze live-opname snel van terug. Hij heeft een prachtige stem en brengt zijn luisteraars in de zaal én thuis in vervoering. De hele cd is in het Spaans gezongen, maar dat maakt niet uit. Ricky verstaat de kunst iets over te brengen zonder de exacte betekenis van een liedje te weten.

Afbeelding verwijderd door redactie

In tegenstelling tot zijn vorige cd's zien we dit keer geen zwoel in de lens kijkende beauty op de cover. Ricky's gezicht is zelfs op de hele cd vrijwel niet herkenbaar. Foto's van behaarde gespierde armen, een stoppelbaardje, zijn tatoeages en een stoer lichaam dat is gewikkeld in het snoer van een microfoon. Het jongetje is een man geworden.

Natuurlijk ontbreken de hits Mariá en La Bomba niet. Te horen aan de reactie van het publiek, maakt Ricky hen helemaal gek met zijn optreden. Als luisteraar slaat die sfeer meteen over, swingend ga je door de kamer. MTV Unplugged bevat ook nieuw werk. Te Recuerdo is een prachtige balade die hij samen met producent Tommy Torres en zangeres Mari De Chambao zingt. Con tu nombre is wederom een teder nummer dat naar de fado neigt. Je drijft weg op Ricky's stem en de bijzonder goede begeleidingsband. Tot slot is ook het snellere Pégate nieuw: lekkere latinrythms en virtuoze gitaren. De grote favoriet is echter het nummer Fuego de Noche, Nieve de Día dat elke keer weer kippenvel veroorzaakt. Het gaat niet alleen om het uiterlijk, Ricky Martin bewijst dat hij écht goed is!

Afbeelding verwijderd door redactie

Ricky Martin
MTV Unplugged
Speelduur: 55 minuten en 56 seconden
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online voor slechts 20,99!

Mtv Unplugged
Ricky Martin