Liefdesbijbel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In dit boekje doorloop je verschillende fases van de liefde. Je belt dronken je ex op, je schaamt je kapot. Je komt iemand tegen, jullie hebben het leuk, voor 9 ½ week. Maar dan vraag je naar zijn ex, over wie hij iets te uitgebreid vertelt. Jij zet jezelf weer eens voor schut, jullie gaan uit elkaar. Je grijpt naar de Haägen Dasz en verschanst je in huis met je beste vriendin en je kat. Hij wil maar niet uit je hoofd, dus je belt hem op. Jullie hebben weer seks, totdat je zijn ex tegen het lijf loopt. Bij hem thuis. Je andere ex zoekt weer contact, maar hij is toch niet de ware. En zo verder en zo voort. Herken je al iets van jezelf?

Een greep uit de leukste hoofdstukjes:

Hoofdstuk 268:
Hij draait zijn lievelings-cd voor je in de auto.
a. Je vindt het mooi.
b. Je vindt het vreselijk.
c. Je vraagt je af waarom alle mannen het stuur gebruiken als drumstel.

Hoofdstuk 499:
Je laat het botermesje gewoon liggen waar het ligt en je steekt het niet in je hart.
a. Dat komt later wel.

Hoofdstuk 557:
Heel even vraag je je af of je diep genoeg gezakt bent om akkoord te gaan met een blind date.
a. Vuistregel: als je diep genoeg gezakt bent om op yogales te gaan, dan ben je zeker diep genoeg gezakt voor een blind date.

De liefde is Aneva Stouts debuutroman. Een echte roman-roman is het natuurlijk niet, maar wat mij betreft mag ze zich daar onmiddellijk op storten. Haar schrijfstijl is verslavend en ontzettend lachwekkend. Van het onderwerp liefde kunnen we natuurlijk ook geen genoeg krijgen, met haar boek raakt Stout precies de juiste snaar. Feel-good van begin tot eind.

Het is een ideaal boekje om cadeau te doen aan vriendinnen met liefdesverdriet, vriendinnen die gaan trouwen of aan je eigen Grote Liefde (al kan hij er waarschijnlijk minder hard om lachen dan jij). Voor jezelf ook echt een hebbeboek, al is het maar om de fantastische omslag (paars, gebonden, met een roze hart en glimmende letters). De letters op de pagina's zijn overigens ook paars. Een boek naar mijn hart!

Aneva Stout
De liefde: een roman van 781 hoofdstukken
96 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN-10: 90-325-1075-4
ISBN-13: 978-90-325-1075-6
Adviesprijs: 10,00 euro