Dagboek van een Manny

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Om haar zoontje uit zijn ongelukkige situatie te helpen, zoekt Jamie een vervangende vaderfiguur die met hem kan basketballen in het park en hem helpen met zijn huiswerk. Ze huurt een manny in, een mannelijke nanny. Het duurt even voor dat deze Peter het vertrouwen van Dylan wint, maar binnen korte tijd heeft de manny zijn plek veroverd in de harten van Jamie en haar gezin. Alhoewel? Jamie?s man Philip weet helemaal niet dat zijn plaats is ingenomen door een ingehuurde kracht. Hij is dan ook erg gekrenkt wanneer hij erachter komt.

Jamie haat het luxe societyleven met de vrouwen die op hoge hakken en in designerpakjes hun kinderen in bijpassende pakjes naar de duurste cheche van de stad brengen. Ze past niet in deze nepwereld vol glitter en glamour, waarin niemand echt gelukkig is en het allemaal draait om hoe rijk je man is en welke connecties je hebt. Wat Jamie's situatie nog moeilijker maakt is dat haar baan komt op scherp te staan wanneer een exclusief interview niet is wat ze er van verwacht had. Ze probeert te redden wat ze redden kan, maar ondertussen komt haar man door zijn gulzigheid naar steeds meer geld ook in de problemen. De chaos wordt steeds groter, wanneer Jamie besluit dat haar huwelijk over is en ze warme gevoelens krijgt voor de aantrekkelijke manny.

Dagboek van een Manny is een heerlijke momlit, een lekker leesbaar verhaal met herkenbare situaties van een moeder die alles wil, maar nergens echt gelukkig mee is. Hoewel het een humoristisch geschreven en absurd verhaal is, proef je wel degelijk de schijnbaar uitzichtloze situatie waarin de hoofdpersoon zich bevindt. Tot de laatste zin van het boek weet je niet precies waar het verhaal heen gaat en blijft het spannend hoe het Jamie zal vergaan. Schrijfster Holly Peterson werkte zelf jarenlang als producer bij ABC News en heeft haar eigen ervaringen uitvergroot en in dit boek verwerkt. Dagboek van een Manny geeft je een heerlijk ongegeneerd kijkje in het absurde leven van de New Yorkse 'rich and famous' en is dan ook zeer geschikt voor Amsterdamse mama's in spagaat...

Afbeelding verwijderd door redactie

Dagboek van een Manny
Holly Peterson
The House of Books
384 pagina?s
ISBN 13: 978 90 443 1578 3
Adviesprijs: 17,50 euro