Van Dik Hout sluit jaar af in Paradiso

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het voorprogramma was dit jaar gegund aan de band Bullet uit Schagen, bestaande uit vier jongens van een jaar of achttien. Op hun website omschrijft de band zichzelf als rock 'n roll, maar daar was toch weinig van te merken. Naast het feit dat zang en instrumenten niet helemaal goed op elkaar afgestemd leken te zijn, waren de teksten niet te verstaan. Leuk geprobeerd, maar niet helemaal uit de verf gekomen.

Van Dik Hout begon met drie nummers van het nieuwe album, dat binnenkort zal uitkomen: Nooit meer een ochtend, Als de dag aanbreekt en Waar is de tijd?, waarbij zanger Martin Buitenhuis even kort terugblikte op elf keer Paradiso. Na een aantal nummers van vorige albums en lijflied Dichterbij leek de sfeer er écht in te komen bij de klassiekers Alles of niets en - uiteraard zou je haast zeggen - Stil in mij. De eerste toon van dit nummer bracht de verwachte reactie: veel springen en luid meezingen. Het duurde dan ook wel even voordat het applaus na afloop gedimd was, iets waar de heren zichtbaar van genoten.


Het nummer Pijn werd opgedragen aan Herman Brood, de rocker met wie Van Dik Hout het heeft opgenomen. De klassiekers Laat het los en Mijn held zijn sloten het optreden af. Een toegift mocht natuurlijk niet ontbreken en daarin weer zo'n klassieker die iedereen kent: Meer dan een ander. Ook publieksfavoriet Twee soorten sneeuw stond op de setlist, net als het reggae-achtige nieuwe nummer Wanhoop niet. Oudje Zoet en zacht was de tweede toegift en na de traditionele afsluiter Laarzen aan m'n voeten was het toch echt gedaan met het feest.

De komende drie maanden gaan de mannen het land in voor een theatertournee, waarin veel akoestische liedjes worden gespeeld en een aantal nummers van het nieuwe album te horen zijn. Dat nieuwe album Alles waar ik nooit aan begon, opgenomen in Brussel, moet 26 februari in de winkels liggen. De eerste single Als de morgen aanbreekt is vanaf begin februari verkrijgbaar. En als het aan Martin Buitenhuis ligt, is het ook op 30 december 2007 gewoon weer volle bak in Paradiso.

Gezien: Van Dik Hout, 30 december 2006 in Paradiso, Amsterdam