Het wolvenmeisje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het ene moment regent het keihard en dan is het ineens droog. Op het moment dat de zon tevoorschijn kwomt is er gehuil van een wolf te horen. Iemand ziet dat een meisje de straat over rent en in een boom springt. Inderdaad, springt. Een meisje van amper zes jaar oud. Ellie, de politiechef van Rain Valley, gaat op onderzoek uit. Als ze omhoog kijkt naar de boom ziet ze een klein meisje zitten, doodstil, met een jonge wolf in haar armen. De komende paar uur is Ellie bezig het meisje uit de boom te praten. Ik ben nog niet eens bij hoofdstuk drie en wil het boek al niet meer wegleggen. Doordat er vanuit meerdere personen wordt geschreven krijg je echt een compleet verhaal. Vooral de gedachten van het kleine meisje vind ik erg goed uitgedacht, zelfs de 'taal' is er op aangepast.

In Rain Valley gaan de roddels snel, erg snel. Binnen de kortste keren is iedereen op de hoogte van het meisje dat kan vliegen als een vogel en springen als een kat. De werkelijkheid is totaal anders. Het kleine meisje zit onder de littekens en vuiligheid. Daarbij is het totaal onduidelijk waar ze vandaan komt en wat er in haar korte leven is gebeurd. Het meisje praat niet en lijkt autistisch te zijn. Ellie besluit haar zus Julia te bellen die een beroemde kinderpsychiater is. Of eigenlijk was, sinds een schandaal haar carrière heeft geruïneerd. Ondanks het schandaal grijpt Julia deze kans en probeert het vertrouwen van het meisje te winnen, en haar op die manier te laten praten. Het meisje krijgt de naam Alice en na een paar maanden boekt Julia vooruitgang.

In de tussentijd is er veel pers geweest, die langzaam weer afdroop toen bleek dat het meisje niet zou gaan praten. Ook het vinden van haar ouders wil niet lukken. Daarnaast wil de staat het meisje het liefst ook nog in een tehuis stoppen, omdat ze denken dat ze daar beter af is. Als Julia net is begonnen met de adoptieprocedure van Alice staat er ineens een man bij Ellie op het politiebureau. Hij claimt de vader van Alice te zijn en wil haar terug. In de dagen die daarop volgen ontdekken ze het ware, gruwelijke verhaal van Alice en wat ze heeft doorgemaakt in haar nog korte leventje.

In haar nieuwste roman schrijft Kristin Hannah over vertrouwen, liefde en vergeving. Dit doet ze op een manier waardoor ik wel moet blijven lezen. Wat is er gebeurd met Alice, zal ze ooit gaan praten? Ook lopen er naast dit hoofdverhaal nog een aantal verhaallijnen die interessant zijn. De zussen Ellie en Julia gingen nooit echt met elkaar om, totdat Alice opdook in Rain Valley. Ook de 'liefde' is een onderwerp wat vooral slaat op het leven van de twee zussen. Als je van dit soort verhalen houdt is dit boek zeker een aanrader!

Kristin Hannah
Alice, het wolvenmeisje
368 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN 10: 90-443-1660-5
ISBN 13: 978-90-443-1660-5
Adviesprijs: 17,50 euro