De beste LHBTIQ+ films om te kijken tijdens Pride-maand

Vrije tijd door Linde

Het is juni en dat betekent Pride-maand. Heb jij zin om een goede film te kijken met wat queer representation? Wij hebben een aantal leuke, grappige maar ook hartverscheurende en dramatische films met LHBTIQ+ representatie voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook: Gender bender: wat is dat?

But I’m a cheerleader

Megan Bloomfield is een cheerleader in high school. Haar ouders en vrienden denken dat ze lesbisch is dus ze sturen haar naar een kamp. Hier zou haar lesbische geaardheid genezen worden. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer Megan accepteert dat ze lesbisch is. Een komische film met hilarische personages.

Meer op Instagram

Moonlight

De film Moonlight gaat over een zwarte homoseksuele jongen genaamd Chiron. Je volgt de drie fasen in zijn leven: kind, tiener en volwassenen. Je ziet hoe hij met zijn geaardheid, als homoseksuele jongen, worstelt. Ook tackelt de film discriminatie en het genezen van je trauma’s. Een beroemde quote uit de film is: “Running around, catching a lot of light. In the moonlight, black boys look blue. You blue, that's what I'm gonna call you: Blue.”

Meer op Instagram

The Rocky Horror Picture Show

Een verloofd koppel is door autopech gestrand in een afgelegen gebied. Ze zoeken onderdak in de gekke woning van travestietwetenschapper Dr. Frank-n-Furter. Ze hopen hier de telefoon te mogen gebruiken. Het koppel raakt verstrikt in de reilen en zeilen van het huis. Er is een jaarlijkse Transylvanian Convention-bal dat plaatsvindt. Daarnaast maken ze ook kennis met Dr. Furters privé-onthulling van haar nieuwste wetenschappelijke project. Komen ze hier nog weg?  Deze musical-, horror-, komediefilm is een echte klassieker die je gezien moet hebben. Perfect om in Pride-maand te kijken dus.

Meer op Instagram

All of Us Strangers

Als je All of Us Strangers gaat kijken, raden we aan de tissuebox er gelijk bij te pakken. Adam een scriptschrijver komt op een nacht zijn mysterieuze buurman Harry tegen. Er ontstaat een relatie tussen de twee. Tijdens de bloei van deze nieuwe relatie denkt Adam veel aan zijn verleden. Hij wordt teruggetrokken naar zijn oude huis waar hij is opgegroeid. Het is nog precies zoals het was toen zijn ouders dertig jaar geleden waren gestorven. Deze hartverwarmende maar ook hartverscheurende film is niet iets wat je al eerder hebt gezien. Het is een uniek verhaal waar toch veel mensen zichzelf in herkennen.

Meer op Instagram

Everything everywhere all at once

Deze film gaat over een Chinese immigrante moeder die meegesleurd wordt in een bizar avontuur. Ze verkent verschillende universums en alleen zij kan het universum redden. Ze leert hierbij de levens die ze had kunnen leiden kennen. Haar dochter heeft een relatie met een vrouw en voelt dat haar moeder dit niet volledig accepteert. Hierdoor vindt ze het moeilijk om zich geliefd te voelen door haar moeder. Dit is een mooi verhaal over de relatie tussen moeder en dochter.

Meer op Instagram

De film Bottoms

Bottoms gaat over twee lesbische meisjes die niet erg populair zijn op school. Door een gerucht dat ze in de jeugdgevangenis hebben gezeten beslissen ze een vechtclub voor meisjes te starten. Dit doen ze om indruk te maken op de populaire meisjes waar ze verliefd op zijn. Ze leren de groep beter kennen en er ontstaan hechte vriendschappen.

Meer op Instagram

Hurricane Bianca

De inval- wetenschapsdocent Richard Martinez krijgt een fulltimebaan aangeboden in Texas. Wanneer het schoolhoofd erachter komt dat hij homo is trekt ze het aanbod weer in. Maar Richard heeft een plan. Hij keert terug naar de school, niet als zichzelf maar als Bianca Del Rio. Dit is zijn travestiet alter ego. Hij zet met zijn alter ego het schoolhoofd op haar plaats. De film is super grappig en echt om van te genieten.

Meer op Instagram