Elke man wil een bitch

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Bitch' klinkt niet bepaald vriendelijk en als een man je zo noemt, dan zal het waarschijnlijk nooit iets worden tussen jullie. Maar Sherry Argov bedoelt er in haar boek - dat wereldwijd is uitgegeven - een sterke, zelfbewuste vrouw mee. Een bitch is volgens haar 'vriendelijk, maar flink. Ze heeft een heel subtiele kracht. Ze geeft haar leven niet op en jaagt niet achter mannen aan. Ze zal een man niet het gevoel geven dat hij voor honderd procent over haar kan beschikken. En ze komt voor zichzelf op als hij haar grenzen overschrijdt.'

Nou, dat heeft onze moeder ook altijd gezegd, toch? Maar Sherry gaat nog verder met het omschrijven van de bitch: "Ze weet wat ze wil, maar doet zichzelf geen geweld aan om het te krijgen. Ze gebruikt haar vrouwelijkheid tot haar eigen voordeel. Ze heeft één ding dat de lieve vrouw niet heeft: ze houdt haar hoofd erbij, want ze verliest zich niet in romantische fantasieën. Daardoor kan ze zich laten gelden als dat nodig mocht zijn. Waar een 'te lieve vrouw' blijft geven tot ze erbij neervalt, weet de vrouw die haar verstand gebruikt wanneer ze zich moet terugtrekken." Dat is volgens mij ook wat moeders hun dochters proberen mee te geven, terwijl ze het zélf in feite niet in de praktijk brengen.

Kern van het verhaal is dat mannen eigenlijk het liefst een bitch willen, omdat die hen mentaal kan uitdagen. De rest van het boek probeert de lezeres te doordringen van alle (andere) positieve effecten van bitchy gedrag. Ik moest erg lachen om het advies voor als je nieuwe vriend bij jou komt eten. Je kunt dan namelijk het beste een driegangendiner maken dat bestaat uit (al dan niet aangebrande) popcorn, brood met knakworst en koffie met vanillevla. Moet je eens opletten hoe snel hij je mee uit eten neemt! En mocht je na een paar maanden toch (een beetje) behoorlijk voor 'm gaan koken, dan waardeert hij dat des te meer. Gna, gna.

Afbeelding verwijderd door redactie


De honderd aantrekkelijkheidsbeginselen in boek borduren allemaal voort op de kenmerken van de bitch, zoals Gedraag je als het neusje van de zalm, zodat hij aanneemt dat je dat bent, en Zodra een man het gevoel heeft dat hij niet volledig over haar kan beschikken, is ze een mentale uitdaging voor hem. Allemaal principes die kunt toepassen op jezelf en je nieuwe lover dus, al is het allemaal meer van hetzelfde. Wat wel erg amusant is, zijn de tabellen met bijvoorbeeld de verschillen tussen voetvegen en droomvrouwen. Zo vraagt de voetveeg naar zijn ex, terwijl de droomvrouw op haar horloge kijkt als hij over zijn ex begint.

Dit boek is bedoeld voor vrouwen telkens weer in dezelfde valkuilen trappen als het gaat om relaties met mannen. Zelf ben ik volgens mij bitchy genoeg en (misschien juist daarom) al jarenlang gelukkig met mijn mannetje, maar toch stonden er voor mij ook bruikbare tips in. Bijvoorbeeld wat je moet doen als je man op straat kijkt naar een andere vrouw, die veel mooier is of schaarser is gekleed dan jij. Gewoon negeren, zo'n vrouw, of toegeven dat ze mooi is. Sherry belooft dat hij dan alleen nog maar naar jou kijkt.

Mocht je trouwens een ernstig dating dilemma hebben waar het boek geen antwoord op geeft, dan kun je Sherry bellen. Ze doet op zaterdag en zondag vanuit huis telefonische consulten voor zestig dollar per uur, nadat je haar een email hebt gestuurd. Een beetje onzin, hoor, want er staan echt genoeg tips in het boek. Bovendien denk ik dat de nuchtere Hollandse vrouw slim genoeg is om de tips en trucs te vertalen naar haar eigen situatie. Of ben ik nu te bitchy?

Afbeelding verwijderd door redactie

De ideale vrouw is een bitch! Ben jij als vrouw te aardig?
Sherry Argov
ISBN: 90 453 0426 0
Uitgeverij: BZZTOH
Bladzijden: 240
Vorm: Paperback
Adviesprijs: 15,99 euro
En voor de echte fans: http://www.whymenlovebitches.com/talkwithsherry.htm

Bestel Online!
De ideale vrouw is een bitch!<br>Argov, S.
De ideale vrouw is een bitch!
Argov, S.