International Film Festival Rotterdam

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Een still uit 'Rome Rather Than You' van Tariq Teguia

In 1972 richtte Huub Bals het filmfestival Film International op en in de loop der jaren is het onder de naam International Film Festival Rotterdam uitgegroeid tot één van de grootste en meest veelzijdige filmevenementen van de wereld. Het festival vraagt veelal de aandacht voor onafhankelijke en vernieuwende films en is daarom een platform voor opkomend en gevestigd filmtalent en actuele filmkunst.

Afbeelding verwijderd door redactie
Een still uit 'Love Conquers All' van Tan Chui Mui

Elk jaar opent het Festival met een officiële openingsfilm en dit jaar hebben ze gekozen voor de film La Antena van de Argentijnse regiseur Esteban Sapir. Het is een zwijgende film, over een wereld zonder stem, waarin Mr Tv mopolist is van woord en beeld. Ondanks dat het - in onze ogen - een 'stomme film' is, is hij wel modern, maar dat uit zich vooral in de thematiek van deze film en in hoe deze gemonteerd is en dergelijke. Het is ieder geval een typisch voorbeeld van cinematografie zoals het op het International Film Festival Rotterdam bedoeld is.

Het volledige programma vind je hier: Programmaschema Film Festival Rotterdam

Afbeelding verwijderd door redactie

International Film Festival Rotterdam - Van 24 januari tot en met 2 februari 2007

Ticketverkoop: vanaf zaterdag 20 januari 2007 om 09.00 uur 's ochtends zijn de tickets te koop aan de Festivalkassa in de Doelen. Tickets kosten 8 euro, met een Tijgerpas 5 euro (de Tijgerpas is verkrijgbaar voor 20 euro; met CJP, OV Studentenkaart, Studenten UITpas en Rotterdampas 10 euro).

Voor online verkoop van de tickets en meer informatie surf naar http://www.filmfestivalrotterdam.com