Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Joehoe! Maandag en vrijdag hebben nieuws voor je!


Er zijn twee dagen in de week die we altijd extra bewust meemaken: maandag en vrijdag. Op maandag hebben we de blues en op vrijdag totaal niet. Maar wist je dat deze dagen van de week ook invloed hebben op wat je wel of niet doet?

Maandag en vrijdag, what can we say? Op de maandag staan we te balen omdat het weekend voorbij is, op de vrijdag luiden we lallend het weekend in. Dat dit alleen ook invloed heeft op de keuzes die we maken, daar stonden we minder bij stil. Wat maandag en vrijdag je kunnen leren? Lees snel verder!

Date? Mijd de maandag!
Op zoek naar je ware liefde en lekker aan het Tinderen? Good for you! Maar als het dan aankomt op een date, hebben we één tip voor je: plan ’m niet op maandag. Volgens Daily Mail heb je dan namelijk dikke kans dat je date niet doorgaat. Dates in het weekend, met name op zaterdag, zijn vier keer populairder dan een date op de eerste dag van onze werkweek. Uit onderzoek van datingsite Match.com blijkt dat 81 procent van de ondervraagden een doordeweekse date geneigd zijn af te zeggen. De redenen? 18 procent van de deelnemers zoekt na het weekend toch liever de sportschool op, of heeft aan het begin van de week veel werkverplichtingen. 33% geeft als reden op ziek te zijn, 19% is gewoonweg te moe en 12% kan de drankjes en dat gedeelde sorbetijs niet betalen. Op zaterdag echter, is alles anders. Veel mensen hebben dan meer tijd en kunnen zich daarom rustig voorbereiden op de date. Daarnaast brengt zaterdag gewoon zo’n lekker weekendgevoel met zich mee, wat het idee van een afspraakje al stukken leuker maakt. Dus: én de kans vergroten dat je je niet voor niets als een vamp opmaakt, én meer pret? Zaterdag is je vriend!

Slank? Vergeet vrijdag!
Sporten? Yes. Een beetje op onze voeding letten? Doen we ook. Behalve op vrijdag. Volgens onderzoek zorgen mensen graag dat ze een beetje strak in het pak verschijnen, behalve vlak voor het weekend, zo weet WTF te melden. Wat we dan op vrijdag doen? 480 van de 600 ondervraagden staat niet op de loopband, maar omringt zich met borrelnoten en bier in de kroeg. 61% van de deelnemers zegt regelmatig te sporten, maar slechts 12% vertrekt ook op vrijdag naar de sportschool. Daarnaast vindt 40% vrijdag de ideale dag om ’s ochtend met een vet ontbijtje te beginnen en zich de rest van de dag aan zoetigheid te vergrijpen. Waarom? Omdat mensen zich vaak de rest van de week al hebben ingehouden en vrijdag staat voor meer ontspanning, waarbij velen zich gewoon even lekker willen laten gaan. En in het weekend? Dan hebben ze ruim de tijd lekker te detoxen.

Herken je jezelf in de keuzes die mensen op maandag en vrijdag maken?