Oranje liefdes

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dvd begint met de aankondiging van de verloving van Máxima Zorreguita en onze kroonprins Willem-Alexander van Oranje-Nassau. Heel ontspannen en oprecht blij en gelukkig verwelkomt Koningin Beatrix Máxima in ons land en in hun familie. Ook wijlen Prins Claus is zeer te spreken over zijn aanstaande schoondochter en geeft haar de tip mee om het Nederlands snel meester te worden, doelende op zijn eigen gestuntel van vele jaren terug. De bruiloft zelf - dat vijf jaar geleden live werd uitgezonden in zeven landen en waar maar liefst 50 miljoen mensen naar gekeken hebben - wordt samengevat in een half uur, waarin de leukste, grappigste, mooiste en meest ontroerende momenten te zien zijn. Bijvoorbeeld het uitbundige gejuich van het volk dat buiten de Nieuwe Kerk staat als Willem-Alexander en Máxima elkaar het ja-woord geven. En wederom kan ik het niet laten om een traan te laten bij het zien van de tranen van Máxima wanneer het prachtige 'Adios Nonino' ten gehore wordt gebracht door accordeonist Carel Kraayenhof.

In het volgende uur komen alle verlovingsaankondigingen en huwelijken aan bod van de andere zes Prinsen van Oranje-Nassau. Ondanks dat sommige dingen protecolair voorgeschreven zijn, zijn het ook gewoon liefdesverbintenissen tussen jonge mensen. Oprechte blikken van verliefdheid die over en weer gaan, onderlinge knipoogjes en lieve woordjes die de geliefden elkaar toefluisteren. Ook onderling ogen de verstandhoudingen goed; vooral na het ja-woord bij het burgerlijke huwelijk wordt er heel wat afgekust en geknuffeld door de familie. De samenvatting van dit alles is erg goed in elkaar gezet en eindigt natuurlijk met dé kus van Máxima en Willem-Alexander, want die twee wisten gewoon niet van ophouden!

Inhoud van de hoofdfilm:

De bruiloft van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima
De bruiloft van Prins Friso en Prinses Mabel
De bruiloft van Prins Constantijn en Prinses Laurentien
De bruiloft van Prins Maurits en Prinses Marilène
De bruiloft van Prins Bernhard Jr. en Prinses Annette
De bruiloft van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita
De bruiloft van Prins Floris en Prinses Aimée
Samenvatting

Afbeelding verwijderd door redactie
Koningin Beatrix met de nieuwe generatie prinsjes en prinsesjes

Als Extra's staan er samenvattingen op van alle voorgaande huwelijken van de Oranjes, beginnende bij het huwelijk van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik. Deze zwartwitte Polygoonbeelden had ik nog nooit gezien en ik vond ze dan ook prachtig. Pas vanaf het huwelijk van Koningin Beatrix en Prins Claus zijn er ook beelden in kleur. Erg leuk ook om de prinsessen in hun jonge jaren te zien!

Extra:

De bruiloft van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik
De bruiloft van Koningin Juliana en Prins Bernhard
De bruiloft van Koningin Beatrix en Prins Claus
De bruiloft van Prinses Irene en Prins Carlos Hugo
De bruiloft van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven
De bruiloft van Prinses Christina (Marijke) en Jorge Guillermo

Verder zit bij deze dvd een boekje met foto's en persoonlijke info betreffende de zeven Prinsen van Oranje-Nassau en hun echtgenotes. Deze dvd is verder een prachtig document geworden; de Oranjes vormen - anders dan het Engelse Koningshuis - echt een Koninghuis van het Volk en het is erg leuk om te zien dat - zoals royaltywatcher Peter van de Vorst in zijn eigen boek ook zegt - de Oranjes ook maar gewone mensen zijn.

Prinsen van Oranje - Verloving & Huwelijk
Tijd: ca. 136 minuten
Adviesprijs: 17,99 euro
Releasedatum: 25 januari 2007