All-Music's Digidagboek: Jurgen Stein

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Woensdag 7 februari

Gisteren overleed plotseling mijn lievelingsjuf.
In de derde en vierde klas van de basisschool (tegenwoordig groep vijf en zes) grensde mijn tafeltje aan haar lessenaar. Dat was niet zonder reden. Ik wou dicht bij haar zijn. In het kleine dorpje tussen Arnhem en Doetinchem, waar ik geboren ben, waren er weinig vrouwen zoals zij. Als ik een tekening maakte, besprak ze het als of het om een kunstwerk ging. Als ik een liedje zong, ontdekte ze de emotionele lading in mijn stem. En als ik toneel speelde, bedacht zij het grote podium er bij. Als jongetje van acht, als derde uit een gezin met vier jongens, genoot ik van zoveel aandacht!

Ze las verhalen voor als geen ander en leerde ons de kunst van de kalligrafie. In een katholiek dorpje van amper duizend inwoners was dit ongezien. Ik vereerde haar als een interessant exotisch wezen. Al woonde ze twee kilometer verder in een ander katholiek dorpje. Niet alleen ik voelde me door haar bijzonder, ook alle andere kinderen die in haar klas zaten. Er was ook geen competitie tussen de kinderen. Zij had aandacht voor iedereen.

Vorig jaar, op de dag voor mijn bruiloft, kreeg ik van haar een brief, die ze aan mijn ouders had meegegeven. Ze had op een zonnig geel stuk papier dunne potloodlijntjes gebruikt als houvast voor het schrijven. Daarna had ze netjes en zorgvuldig lieve woorden geschreven in haar kenmerkende schrift. Nog één keer voelde het alsof ik weer aan haar lessenaar mocht komen en eventjes een bijzonder kind mocht zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Vrijdag 9 februari

Bijzonder nieuws wat All-Music betreft. All-Music is nu een drie-eenheid! Edwin, Joël en ik gaan door met ons muzikale avontuur. Dat is wel wennen omdat Oren een belangrijk onderdeel was van onze groep. Maar we gaan door!

Maandag 12 februari

Gisteren waren we stout!
Oftewel: We hebben een aantal optredens gedaan op de Huishoudbeurs. Midden op het 'Stoutplein' tussen alle bepakte vrouwen en iets minder mannen, zongen we een aantal nummers, waaronder onze nieuwe single Goud/Zij gelooft in mij.
Mijn echtgenoot Tijl vroeg, toen ik thuiskwam, waarom ik geen gratis 'monsters' had gekregen. 'Daar ga je toch voor naar de huishoudbeurs?' was zijn uitleg.

Op dit moment zijn we ook bezig met een promotietour langs verschillende nationale en regionale omroepen. Afgelopen woensdag waren we te gast in Eindhoven (Joëls hometown) bij omroep Brabant. Het is opvallend hoe je in Brabant altijd gastvrij wordt ontvangen. Uiteraard was het een gezellige uitzending, waar we nog twee nummers live hebben gezongen.

Woensdag 14 februari

Vanavond maken we een kleine 'valentijnstour' langs twee vestigingen van 'Holland casino' in Scheveningen en Rotterdam. Ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen. Er is weinig tijd tussen de optredens, dus we moeten echt opschieten als we klaar zijn in Scheveningen. We zullen zien of we het publiek in een 'valentine-mood' kunnen brengen.

Jurgen
Afbeelding verwijderd door redactie
www.all-music.nl
Luister of download hier Goud!

Lees hier de vorige dagboeken:
All-Music's Digidagboek: Edwin Jonker
All-Music's Digidagboek: Joël de Tombe