Vakantievoorpret

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik moet eerlijk zeggen dat Afrika niet mijn eerste keuze zou zijn, als ik nu een vakantiebestemming zou moeten kiezen. Ik ben best verwesterd wat dat betreft en prefereer luie zorgeloze vakanties in een hygiënisch oord. Afrika associeer ik al gauw met Aids, open riolen, overmatige stank, grote contrasten tussen rijk en arm. Zelfs in mijn moederland Indonesië heb ik daar moeite mee.

Maar deze dvd heeft me laten zien dat Afrika zonder meer één van de kleurrijkste en meest gevarieeerde continenten van onze planeet is, die je gewoon gezien moet hebben! In korte filmpjes worden er vijf landen met hun bezienswaardigheden besproken. Nu heb ik al veel van Afrika gezien bij verschillende reisprogramma's en op National Geographic Channel, maar toch zat ik af en toe echt met mijn mond open!

Afbeelding verwijderd door redactie

Allereerst Zuid-Afrika. Wist je dat Zuid-Afrika maar liefs 45 miljoen inwoners heeft, waarvan slechts 5 miljoen blank is? Dat Apartheid destijds überhaupt mogelijk was, is daarom echt niet te bevatten voor mij. De toenmalige Apartheid heeft er wel voor gezorgd, dat Zuid-Afrika nog niet overspoeld is door het toerisme en dat diens natuur er nog zeer ongerept is. Beelden van loslopende olifanten en leeuwen langs een verharde weg zijn daar heel gewoon! Men noemt Zuid-Afrika daarom ookwel het mooiste land van heel Afrika.

Het prachtige Kenia heeft de meeste wildlife-parken van Afrika en in één van die parken staat de berg de Mount Kenya (5199 meter); dit is de op een na grootste berg in Afrika. Wat je wellicht niet van Kenia weet, is dat je er heel mooi kunt duiken. Het kilometerslange koraalrif aan de kust is één van de mooisten op aarde. En misschien zie je er walvissen en geheid dat vrolijke tuimelaars je gezelschap houden als je uit varen gaat!

Tanzania staat natuurlijk bekend om de Kilimanjaro - een uitgedoofde vulkaan, met zijn 5895 meter de hoogste berg van Afrika - en de onmetelijke vlaktes van de Serengeti. Je kan een safaritocht per jeep maken of de vlakte vanuit een luchtballon bekijken. Dat laatste levert je natuurlijk prachtig uitzicht op! De ontelbare lodges die het land kent, bieden je een heerlijk, luxe verblijf midden in de jungle met een uitzicht dat met geen pen te beschrijven is.

Het eiland Zanzibar is perfect om je safarivakantie in een land op het vaste continent mee af te sluiten. Het staat voornamelijk bekend om zijn specerijen, die je in elk straatje tegemoet geuren. Je kan er natuurlijk ook je hele vakantie houden, want de natuur is er prachtig. Zeer geschikt voor enkele romantische daagjes samen met je lief!

In Zimbabwe vind je de breedste watervallen van Afrika: de Victoriawatervallen. Het is een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Ze zijn gelegen in de Zambezi, een prachtig natuurpark, dat door het vele water een unieke fauna heeft. Het is er echt adembenemend mooi!

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze dvd geeft een goed overzicht en beeld van genoemde vakantiebestemmingen. Er komen praktische tips voorbij, maar ook lokale gebruiken en gewoontes. Er zit tevens een cd bij met prachtige Afrikaanse sfeermuziek om je alvast in de vakantiestemming te brengen. In de reisserie 'Ontdek & Beleef' zijn dvd's met cd's uitgebracht over het Verre Oosten, Noord-Amerika, Scandinavië, het Caribische gebied, Spanje, Australië, India, Midden-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. De combinatie van praktische informatie en sfeermuziek zorgen voor een perfecte start van elke vakantie. En nu op naar het reisbureau!

Afbeelding verwijderd door redactie

Ontdek en Beleef: Afrika
Tijd: dvd: ca. 40 minuten - cd: ca. 58 minuten
Uitgebracht door Disky
Adviesprijs: 9,99 euro
Releasedatum: Februari 2007