Battle of the brave

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De jonge France (Isabel Richer) bezoekt priester Thomas Blondeau (Gérard Depardieu) op diens sterfbed. Voor hij overlijdt wil hij zijn spijt betuigen aan de jonge vrouw. Hij is van mening dat hij de moeder van France, Marie-Loup Carignan (Noémie Godin-Vigneau) in het verleden een groot onrecht heeft aangedaan... Wat er allemaal in het verleden gebeurd is, zien we als we twintig jaar terug in de tijd keren.

De Franse en Indiaanse Oorlog is op dat moment al enkele jaren in volle gang. Het lijkt erop dat de Britten langzaam maar zeker hun vierde koloniale oorlog met de Fransen aan het winnen zijn. Na het succes bij Louisbourg wil officier James Wolfe ook Québec binnenvallen. In het bedreigde Nieuw-Frankrijk keert de avonturier François Le Gardeur (David La Haye) terug naar huis waar hij te horen krijgt dat zijn vader net is overleden. Zijn verdriet verdwijnt als sneeuw voor de zon als hij op de plaatselijke markt de jonge weduwe Marie-Loup Carignan ontmoet. Op haar veertiende is deze vrouw al in het huwelijk getreden en heeft een dochtertje France (Juliette Goselin) gekregen. Eigenlijk wil Marie-Loup niet verliefd worden, maar ze kan niet anders dan bezwijken voor de charmes van de avonturier.

Afbeelding verwijderd door redactie

De passionele lefdesrelatie krijgt helaas geen kans, want François wordt naar Europa gestuurd om in Versailles met Madame Pompadour te praten. De avonturier moet snel vertrekken, omdat hij gezocht wordt door de plaatselijke machthebbers. Ze willen hem een kopje kleiner maken, omdat hij belastende documenten heeft. François stuurt een brief naar Marie-Loup. Hij wil dat ze met hem meegaat. Alleen zal zij hier pas vele jaren later achterkomen. Dit komt door het feit dat Marie-Loup zelf niet kan lezen. Ze schakelt daarom de hulp van pastoor Blondeau in. Hij vertelt dat François haar niet meer wil zien. Ze is kapot van verdriet. Zal ze haar grote liefde ooit nog zien? Als hij na lange tijd nog niet terug gekomen is, zwicht ze voor de charmes van een andere man. Ze trouwt met hem, met alle gevolgen vandien...

Afbeelding verwijderd door redactie

Ik zal het verhaal niet helemaal verklappen, want het moet natuurlijk wel spannend blijven. En spannend is Battle Of The Brave zeker. Al had ik voordat ik het schrijfje in mijn DVD-speler stopte wel iets meer actie verwacht. In deze film wordt helemaal niet zoveel gevochten. Wat nu oorlog? Het is juist een heel romantische film. De acteurs spelen formidabel!

Kortom: Als je besluit Battle Of The Brave te kijken, betekent dat ruim twee uur genieten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Battle of the brave
Met o.a. Noémie Godin-Vigneau, Gérard Depardieu en Tim Roth
Speelduur: 138 minuten
Uitgebracht door Dutch Filmworks b.v
Adviesprijs: 16,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar, geweld

Bestel online met korting!

Battle Of The Brave
Juliette Gosselin