Intiem concert Norah Jones in Amsterdam

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Pas geleden kwam van Norah Jones het nieuwe album 'Not Too Late' uit. Net als de voorgangers is ook deze cd hard op weg naar een wereldwijde platinastatus. Bij ons kwam de plaat in ieder geval in één keer op de eerste plaats terecht.

Norah Jones bereikt een hele brede groep luisteraars: van fervente jazzliefhebbers tot jonge popfanaten. Dat is dan ook vast de reden waarom haar albums van hier tot Tokio als warme broodjes over de toonbank gaan. Ook overal waar de zangeres uit New York optreedt, zijn de concerten al maanden van tevoren uitverkocht. Bij ons is het alweer een tijdje terug dat Norah optrad, maar nu ze een nieuw album uit heeft, zal de aankondiging van nieuwe optredens vast niet lang meer op zich laten wachten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Fans die niet zo lang wilden wachten, hoopten stiekem op een kaartje voor haar intieme optreden in Amsterdam; een optreden waarvan de exacte locatie tot het allerlaatste moment strikt geheim werd gehouden. Dat was om te voorkomen dat de fans in groten getale naar onze hoofdstad zouden komen. Daar verzorgde Norah een optreden van meer dan een uur, dat vooral in het teken stond van 'Not Too Late'. Het was natuurlijk een echt voorrecht om zo'n grote zangeres in zo'n piepklein zaaltje te aanschouwen. In alle rust bracht Norah daar haar liedjes, begeleid door een klein trio. Een prachtig concert waarbij je een speld kon horen vallen en waar je je helemaal kon laten meevoeren met Norah's mooie liedjes. Dat belooft veel voor de aankomende optredens, die dan gelukkig ook voor een groter publiek toegankelijk zullen zijn.

Voor de liefhebbers: Het concert van Norah Jones wordt op vrijdagavond 16 maart uitgezonden op radio 2. Beelden worden een dag later 's avonds laat uitgezonden bij de NPS op Nederland 3.