Suikerzoete JLo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jennifer Lopez heeft gouden vingers. Alles wat zij aanraakt, wordt een succes. Okay, een aantal privézaken liep niet helemaal zoals ze wilde, maar op het gebied van film en muziek kan de dame doen haar belieft. Nu dus een Spaanstalige cd die meteen goed begint. Qué Hiciste is precies wat je van JLo verwacht. Een pittig en exotisch aandoend intro belooft veel goeds. Het is wel een feit dat Jen's stem een beetje zijig kllinkt als ze in het Spaans zingt, in ieder geval bij de langzame stukken in Qué Hiciste . Zo gauw de beat het overneemt, klinkt het echter zoals het moet zijn. Een aardig begin.

Helaas is de krachtige start van deze nieuwe cd een beetje misleidend. De overige nummers zijn allemaal ballads en dan komt de mindere vocale kwaliteiten van Lopez onherroepelijk aan het licht. Jennifer gebruikt trucjes en kunstjes om een gevoelige song een bepaalde sfeer mee te geven en dat doet erg nep aan. Ze kreunt wat en hijgt wat, maar daardoor is ze nergens geloofwaardig. Je verstaat geen woord van wat ze zingt, maar dat was bij haar mannelijke tegenhanger Ricky Martin geen enkel probleem. Hij verstaat de kunst over te brengen wat hij bedoelt. Lopez kan dat niet zonder een krachtige clip vol prachtige plaatjes.

Afbeelding verwijderd door redactie

In Por Arriesgarnos valt Marc Anthony zijn lief bij. Het gevolg is dat Jennifer haar teksten ineens wel lijkt te menen. Een verfrissing tussen de nietszeggende overige ballads. Op andere nummers is Marcs invloed ook te horen in de backing vocals, zijn stijl is erg herkenbaar. Daarnaast is hij producent van deze cd. In Tu laat Jennifer zich bijstaan door een groot koor of haar publiek. Ook dat doet haar en de song goed. Het lijkt spontaan en daardoor heeft het nummer veel voor op de saaie studio-opnames.

Bij Jennifer Lopez kun je er op vertrouwen dat ook mindere nummers door middel van de juiste clip en het juiste pluggen hun weg naar de hitparade zullen vinden. Deze cd zal ongetwijfeld wat hits opleveren, maar groot zullen ze niet zijn. Gedenkwaardig materiaal als bijvoorbeeld haar Spaans aandoende succes Ain't it funny zit er zeker niet bij!

Afbeelding verwijderd door redactie
Jennifer Lopez
Como ana una mujer
Speelduur: 48 minuten en 43 seconden
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel online voor maar 16,99 euro!

Como Ama Una Mujer
Jennifer Lopez