S(w)ing mee met Putumayo!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Putumayo

is opgericht in 1993 met als doel mensen kennis te laten maken met de verschillende muziekstijlen wereldwijd. Hierbij gaan ze - zoals ook wel gezegd - 'off the beaten path'. Als je er nog geen kennis mee hebt gemaakt, dan is het hoog tijd om een stukje Putumayo op te zetten. De cd-hoes spreekt aan en de muziek is erg toegankelijk. Je hoeft dus geen hoge kennis te hebben van muziek om dit te kunnen waarderen. Maar wellicht ben je een cultuurbarbaar als je deze muziek niet regelmatig in je cd-speler stopt...

De eerste paar nummers zijn heerlijk om mee te beginnen. Het derde nummer is een bekende artiest, namelijk Gabriel Rios. Hij is in ons land bekend geworden met het nummer 'Broad Daylight', maar zijn bijdrage op de cd is afkomstig uit Puerto Rico en is prettig om naar te luisteren. Artiesten uit landen als Denemarken, Canada en Frankrijk komen voorbij. Het zijn niet de eerste de beste landen die je bedenkt als je de nummers beluistert. Toch hebben zij allen de eclectische en underground sound gemeen en de cd is een mooi geheel geworden. Persoonlijke favoriet is de artiest K-Os met het nummer 'Crabbuckit'. Verder komen namen voorbij als Emo en Thievery Corporation, wat ook niet geheel onbekende artiesten zijn.

A New Groove van Putumayo is een mooi en lekker stukje muziek. Door deze compilatie en de vele andere creaties zetten de oprichters zich neer als een vooruitstrevende organisatie en zijn zij leiders op deze markt. Zij brengen niet alleen muziek uit onder deze label. Putumayo heeft namelijk ook een kledinglijn opgezet, organiseren zij diverse culturele evenementen en steunen zij meerdere goede doelen. Putumayo leeft en dat merk je. Het tempo waarin deze organisatie zich beweegt is niet bij te benen. Mijn conclusie is dat we nog veel van Putumayo zullen horen en dus kunnen genieten!

Afbeelding verwijderd door redactie

Putumayo
A New Groove
Speelduur: 38 minuten en 20 seconden
Label: Putumayo
Adviesprijs: 17,99 euro