Uitgelezen in één rits

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor ik in de boekjes kijk, moet ik eerst even friemelen aan de rits waarmee de boekjes verbonden zijn. Het is een heel leuk gezicht. 'Van partner droom tot droompartner - 44 (on)vermijdelijke fasen' lees ik op de cover van beide boekjes. Hierdoor ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar de inhoud. Wat zullen we deze keer weer ontdekken? Voor het ideale leescomfort kun je de boekjes het beste even los maken.

Bij het openslaan van de boekjes ontdek ik meteen dat dit geen lekker leesboek is. Er staan vooral heel veel illustraties in de boekjes met daarbij een kort zinnetje. De teksten vormen een klein blokje op de twee pagina's tellende tekening. De teksten en illustraties passen precies bij elkaar. Zo zie je bij de zin 'Mannen vragen zich vaak af waarom ze bij hun geweldige hobby's eigenlijk zo weinig vrouwen ontmoeten' een man vissen. En bij 'Vrouwen geven zich bij de eerste kus over aan hun diepste gevoelens' staat een stelletje te zoenen, terwijl je de gedachtekronkels van de vrouw ziet, zoals welk lingeriesetje ze moet dragen en welk voorbehoedsmiddel ze zullen gebruiken.

Echt iets leren van de elk 26 bladzijden tellende boekjes heb ik niet gedaan. VROUW ontmoet man/MAN ontmoet vrouw is gewoon een grappig prentenboekje. De ritssluiting zorgt voor een extraatje, waardoor de boekjes zeker geschikt zijn om cadeau te doen aan een vrijgezelle vriendin.

Zin om lekker te discussiëren over de verschillende kenmerken van een relatie, bijvoorbeeld met je partner of gewoon met vriendinnnen? Dan kun je dit werkje van Katja Rieder en Gaby van Emmerich zeker gebruiken. Leg de boekjes tijdens het lezen dan naast elkaar en lees telkens de overeenkomende pagina's in beide boekjes. Op die manier zul je ontdekken dat er tussen mannen en vrouwen onderling ook veel parallellen bestaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Katja Reider en Gaby van Emmerich
MAN ontmoet vrouw/VROUW ontmoet man
twee boekjes van elk 26 bladzijden
Uitgeverij: BZZTôH
ISBN: 978-90-453-0570-7
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel hier online!
Vrouw ontmoet man / Man ontmoet vrouw Dubbelboek met rits
Katja Reider & Gaby van Emmerich