Wanna eat my meat?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op 9 maart 2001 nodigde Armin Meiwes een man uit bij hem thuis. De twee kenden elkaar via het internet en hadden een ontmoeting gepland met een wel heel luguber verloop: Armin zou Bernd Jürgen Brandes opeten. Het 'slachtoffer' werd eerst ontmand, waarna de twee probeerden de penis op te eten. Door de taaiheid van het vlees was dit bijna onmogelijk. Later werd hij in stukken gesneden, waarvan Meiwes een groot deel opat.

In Grimm Love volgt de Amerikaanse Katie Armstrong een studie Criminele Psychologie in Duitsland. Ze heeft veel relaties gehad die allemaal zijn stukgelopen, waardoor ze bang is geen liefde meer te vinden. Dat is misschien ook wel de reden dat ze voor haar afstudeerproject Oliver Hartman als onderwerp heeft gekozen. Deze homoseksuele kannibaal is via internet op zoek naar iemand die zichzelf wil laten vermoorden en op te laten eten, als ultieme liefdesdaad en zelfopoffering. Dan komt hij in contact met Simon Grumbeck, die zelf al jaren de wens heeft om opgegeten te worden.

Tijdens haar onderzoek raakt Katie langzaam geobsedeerd door Oliver en begint dieper in zijn verleden te graven. Ze onderzoekt de jeugd van Olivier en Simon en probeert aanwijzingen te vinden om er achter te komen waarom ze zijn geworden zoals ze zijn. Zo gaat de studente naar de plekken waar de twee mannen zijn opgegroeid en komt ze erachter dat beiden een moeilijk leven hebben gehad. Elke nieuwe ontdekking heeft invloed op haar emoties, ze laat zichzelf gaan en raakt zelf in een isolement. Dan krijgt Katie de kans om een videoband te bekijken waarop Oliver de laatste momenten van zijn slachtoffer heeft vastgelegd.

Grimm Love werd vorig jaar in Duitsland verboden, omdat het de privacy van de echte dader, Armin Meiwes, zou schenden. Ik vraag me af of dat wel écht zo is, want iedereen kent het verhaal over de Kannibaal van Hessen wel. Het is ook niet zo dat er hele expliciete beelden worden getoond, al kan ik me zelfs als vrouw wel voorstellen hoe pijnlijk het moet zijn als een man letterlijk van z'n mannelijkheid wordt beroofd. Het is vooral een bizar idee om te beseffen dat wat je ziet ook daadwerkelijk gebeurd is. Wie niet alleen van romantische films met een happy end houdt, is deze film zeker het proberen waard. Eens kijken of je vanavond bij het eten nog steeds zin hebt in een lekker sappig biefstukje...

Grimm Love
Met o.a. Thomas Kretschmann, Thomas Huber en Keri Russell
Uitgebracht door: Video/Filmexpress BV
Speelduur: 90 minuten
Adviesprijs: 15,99 euro
Adviesleeftijd: 16 jaar

Bestel goedkoper online!

Grimm Love
Martin Weisz