Waarom een oudere zus hebben top is

Vrije tijd door Kimberly
Jij en je zus hebben tijden gekend waarin jullie letterlijk listen bedachten om elkaars leven zuurder dan zuur te maken. Nu, huppeldepup jaar later, geven we je maar ál te graag een reminder waarom jouw oudere zus tha bomb was. En is. 

Of jullie nu wél dikke mik zijn laten we graag aan jullie over, maar jij hebt heel wat te danken aan je oudere zus. Wattan? Dit! 

Zij was als het ware de poort naar alles wat zich in het grote mensen leven afspeelt. Zo sleurde ze jou mee naar hippe festivals en kocht ze met haar identiteitsbewijs een grote fles Breezer voor jou en je vriendinnen. 

Bij vriendjes slapen, de klok ronddansen in de club, met vriendinnen op vakantie – je voelt ‘m al aankomen – jij mocht alles veel, véél eerder. JA ECHT. Einde discussie. Terwijl jij het huis ongeveer had afgebroken (lees: ouders op vakantie, lees: huisfeestje), kreeg jouw oudere zus de schuld. Zij was immers de verantwoordelijke. 

Eigenlijk kreeg zij altíjd de schuld. Van alles. 

Zij heeft de inhoud van jouw kledingkast verdubbeld. Of eigenlijk: vertienvoudigd. 

Zij heeft je aan een hoop bijbaantjes geholpen. Haar oppasadresjes werden letterlijk in jouw schoot geworpen. Té chill. 

Jij hebt je geen seconde verveelt vroeger. Zonder haar was je dus eigenlijk nergens. 

Terwijl meiden uit 7B zeiden hoe cool jou die spijkerbroekketting wel niet stond, gaf zij jou eerlijk kledingadvies. “Ga je dát aandoen? Ziet er niet uit.” En gelijk had ze. Want het was meer een gevalletje van: ketting waar ga je met dat meisje naartoe? 

Dat geldt trouwens ook voor mannenadvies. Écht boos worden? Dat kon je het allerbest op jouw zus. Lekker die frustraties lozen. 

Ze deed het niet altijd even graag, maar zij was jouw heuse, aller-eigenste (ja, dat is een woord) privéchauffeur. Al was dit om drie uur 's nachts. 

Ze heeft het je misschien niet altijd laten merken, maar ze is jouw onvoorwaardelijke fan. 

Waarom is jouw zus tha bomb?