Tranen in de wind

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Tranen in de wind lees je alles over de verdwijning van Mara Jameson uit Connecticut. Op een zonnige dag gaat deze hoogzwangere vrouw de planten in haar tuin water geven en verdwijnt spoorloos. Haar man wordt verdacht van de moord op haar, maar er is geen enkel bewijs. Dit maakt het voor grootmoeder Maeve nog moeilijker. Ze heeft nog steeds geen afscheid kunnen nemen van haar bijzondere kleindochter. Patric Murphy, die destijds als rechercheur aan het onderzoek werkte, blijft zelfs na zijn pensionering geobsedeerd door deze onopgeloste zaak. Hij is ervan overtuigd dat Mara in leven is.

Als Mara nog in leven is en een kind heeft gekregen, moet dit een jongen of meisje van negen jaar oud zijn. Als je als lezer kennismaakt met de bewoners van Cape Hawk, Nova Scotia in Canada ga je je dan ook meteen afvragen wie Mara Jameson en haar kind zijn. Zijn het Lily en Rose Malone of Marisa en Jessica Taylor? Beiden zijn naar Canada gekomen op zoek naar een betere toekomst. Ze hopen hun dochters hier in alle rust op te kunnen voeden, ver weg van de pijn van een tragisch verleden. Wat er is gebeurd, houden ze verborgen voor iedereen.

Over het algemeen lezen we in de 320 bladzijden die dit boek telt, vooral veel over Rose. Dit meisje heeft een ernstige hartaandoening. Af en toe krijgt ze een aanval, waardoor ze geen lucht meer krijgt en blauw wordt. Ze moet snel geopereerd worden, maar voor die ingreep wil ze haar negende verjaardag nog vieren met haar hartsvriendin Jessica. De meiden kunnen het echt bijzonder goed met elkaar vinden.

Pas in één van de laatste hoofdstukken ontdek je welke vrouw eigenlijk Mara Jameson heet en gevlucht is uit Connecticut. De ontknoping is echt bijzonder. Wie verwacht dat Tranen in de wind een ontzettend spannend boek is, moet ik toch teleurstellen. Ik vond het af en toe erg zoetsappig en las gewoon door, omdat ik wilde weten wie Mara nu eigenlijk was. Dat Lily toch verliefd wordt op Liam Neill, de man die haar bij haar komst in Canada zo geholpen heeft, is al meteen duidelijk.

Af en toe lezen we ook korte hoofdstukjes van een oplichter die op internet actief is. Hij is op zoek naar zijn weggelopen vrouw. Dat had Rice eigenlijk weg moeten laten, want op het eind van het boek was ik echt teleurgesteld, omdat ik nu niet weet wat voor actie er tegen zijn oplichterspraktijken wordt ondernomen.

Ik begrijp dat er vrouwen zijn die helemaal weg zijn van de stijl van Luanne Rice, maar voor mij blijft het toch bij Tranen in de wind. Mocht ik een ander boek van haar tegenkomen, zal ik zeker een poging tot lezen wagen. Alleen krijg ik van dit boek niet meteen het 'meer, meer, meer'-gevoel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Luanne Rice
Tranen in de wind
320 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN10: 9044317512 | ISBN13: 9789044317510
Adviesprijs: 17,50 euro


Bestel hier online!
Tranen in de wind<br>L. Rice
Tranen in de wind
L. Rice