In mijn dromen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na het eerste hoofdstuk wil ik In mijn dromen, het nieuwste boek van bestsellerauteur Sara Gruen, eigenlijk opzij leggen. Voor mij is het Penny-gehalte van dit boek toch iets te hoog. Al dat geneuzel over paarden is niets voor mij. Althans dat denk ik. Toch lees ik verder, want wat kun je nu zeggen over een boek van 319 bladzijden als je er nog maar 37 bladzijden hebt gelezen.

In mijn dromen vertelt het verhaal van Annemarie. Zij voelt zich alleen op de rug van een paard vrij van alle zorgen. Misschien maakt ze zich druk om haar aankomende veertigste verjaardag of is het misschien de nieuwe vrouw van haar ex die net een baby heeft gekregen. Daarnaast is haar tienerdochter Eva ook niet de makkelijkste en dan is er de gecompliceerde relatie met haar jeugdliefde Dan nog. Lezers van Diep in mijn hart, het debuut van Sara Gruen, kennen de familie al, want In mijn dromen is het vervlg. Ondanks dat ik het vorige boek niet heb gelezen, heb ik als lezer geen problemen ondervonden.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik heb doorgezet. In mijn dromen is namelijk schitterend geschreven. Het boek draait niet alleen om paarden. Het gaat gewoon om het leven van een gezin waarin paarden een grote rol spelen. Sara Gruen heeft heel beeldend geschreven, waardoor je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van het gezin. In het begin lijkt het misschien allemaal erg voorspelbaar, maar toch verrast de schrijfster me. Waar ik vooraf dacht dat dit echt een boek vol clichés over paarden was, moet ik mijn mening herzien. In mijn dromen is geweldig!

Sara Gruen
In mijn dromen

320 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 978-90-443-1746-6
Adviesprijs: 17,50 euro

Bestel hier online!

In mijn dromen
Sara Gruen