Dingen waar je je niet voor hoeft te schamen

Vrije tijd door Marleen_S
Eigenlijk zou het schaamrood je op de kaken moeten staan, maar soms zijn de dingen nu eenmaal zoals ze zijn. De tampons vliegen nu eenmaal in het rond als je ongesteld bent en taco's kun je nog steeds niet normaal eten. 

No shame, no game zeggen ze, maar als je de schaamte eenmaal voorbij bent kan het echte spel beginnen. Lekker ongegeneerd ranzige scheten laten en je nooit meer druk maken over je gewicht. Dit soort dingen horen nu eenmaal bij het leven. En het is nou gewoon eenmaal zo dat...

... je 's ochtends enorm uit je geile goeiemorgûh bakkes stinkt. Ondanks het veelvuldig poetsen van je bekkie gaan toch elke ochtend je planten spontaan dood als je tegen ze praat. 


... je never nooit niet in maatje 36 zal passen. Je hebt curves, prachtige volle borsten en een bil waar Jennifer Lopez nog een puntje aan kan zuigen. En om dat in stand te houden moet (ja moet) je trouw blijven aan je chocoladedieet. 

... je iedere keer hartstikke ongesteld wordt. Het lijkt elke maand wel een wild waterbloedbaan, maar zo heeft Moeder Natuur het ooit voor jou beslist. Sorry als daarom de tampons over de werkvloer vliegen en je lover geen sexy time krijgt.

.. je zweet als het 33 graden buiten is. En behoorlijk ook. Van kringen van je oksels tot je kont, een plakkerige rug en zweetafdrukken op je reet. Je ervoor schamen maakt je nog nerveuzer. Waardoor je nog meer gaat zweten.

... je een best wel hoge studieschuld hebt. Oké, die paar duizendjes die je eigenlijk hebt uitgegeven aan avondjes stappen, een dagje shoppen en een vakantie waren misschien nodig, maar hallo: je hebt een baan nu en gaat het afbetalen. Ooit. Eerst op vakantie.

... iedere potentiële baas je afwijst omdat je eigenlijk geen energie meer steekt in het schrijven van een aanlokkelijke en creatieve brief. Zucht. Gewoon copy en pasten die handel. Weten zij veel. 

... je lekker los gaat op Justin Bieber/One Direction/Tina Turner en al je andere guilty pleasures tijdens je grote zaterdagochtendschoonmaak. 

... jouw vriendinnen heel gezellig, lief, leuk en aangenaam zijn voor een avondje, maar dat je toch iedere keer weer blij bent als je alleen bent. Die rust. Die stilte. 

... je geen normaal gesprek kunt voeren met die knapperd uit de supermarkt, maar op je online datingprofiel heel gevat en humoristisch bent. 

... je een dikke tien scoort op de stressmeter als je telefoon afgaat en je hem niet kunt vinden.


... jouw scheten stinken naar rotte eieren, vergane vis en bedorven ui. En je er stiekem best trots op bent dat die lüft nog uren in je huiskamer hangt. Knap toch?

... je zelfs na Vijftig Tinten Grijs trouw blijft aan je bouquet romannetjes. Sorry, maar een stalknaap Paulo uit Spanje die de liefde bedrijft in de schuur met de rijkeluisdochter is toch veel spannender.

... je de ballen verstand hebt van alle culturele hotspots van jouw vakantiebestemming, maar ze toch allemaal bezoekt en op de foto zet voor je trouwe Facebook-fans. Zo kom je nog een beetje geleerd over.

... je nog steeds niet normaal een taco naar binnen kunt werken. Dat zal niemand ooit kunnen, vertrouw daar maar op.

... je elke ochtend liever een boterham met chocoladepasta eet, dan die gore superfood havermoutvlokken die je met geen mogelijkheid wegkrijgt.

... je aan het eind van je salaris het welbekende stukje maand overhoudt. Wie overkomt het niet? Het is natuurlijk wel een beetje beschamend, maar ondanks vele mislukte pogingen zal het niet veranderen. 

... je na jaren oefenen nog steeds niet streeploos de ramen kunt zemen. Eigenlijk zeem je ze bijna nooit. 

... je niet kan koken zonder een wereldgerecht van Knorr of de wonderen van Maggie. Handig toch, al die specerijen in één?

... je gewoonweg niet op hakken kunt lopen na vijfentwintig jaar met bloed, zweet en blaren het te hebben geprobeerd. Ode aan de sneaker.

... je je vriend een innige omhelzing denkt te geven, maar dat je eigenlijk een wildvreemde man staat te knuffelen in de schoenenwinkel. Dat overkomt iedereen gemiddeld zo'n honderd keer in zijn of haar leven.

Waar zou jij je niet meer voor willen schamen?