Dodelijke bloemen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In een klein Zweeds stadje wordt een oude dame in de wasruimte van haar huis overvallen. Ze is er slecht aan toe en overlijdt na een paar dagen in het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, kan niemand vertellen. Commissaris Claes Claesson en zijn onderzoeksteam krijgen de lastige zaak voor hun kiezen. Uiteindelijk ontdekken ze dat er een meisje moet zijn dat misschien wel meer weet..

De elfjarige Viktoria verkoopt op de bewuste dag samen met haar vriendinnetje meibloemen. Als ze naar huis wil fietsen, komt ze ten val en neemt een bezorgde oude vrouw haar mee naar huis. De vrouw heeft nog wel een plan; Viktoria kan de overige meibloemen verkopen in de flat. Terwijl Viktoria langs de deuren gaat, wordt de oude vrouw overvallen. Heeft zij de dader misschien gezien?

Het is nog niet zo makkelijk om het meisje te vinden. Als het onderzoeksteam te maken krijgt met een vermist meisje, blijkt dat de mogelijke jonge getuige te zijn. Wat is er met haar gebeurd? Zou ze ontvoerd zijn? De politie duikt nog verder de zaak in en komt allerlei onfrisse zaakjes tegen, zoals afpersing en geheimen over geweld. Wat is hier aan de hand?

Als lezer kom je in Dodelijke bloemen ontzettend veel personages tegen. De schrijfster gaat van de één naar de ander. Natuurlijk dragen ze allemaal wel iets aan het verhaal bij, maar ik vond het erg verwarrend. Eigenlijk weet je net te weinig om het personage echt te leren kennen, maar als ze niet beschreven worden, is het verhaal juist weer heel karig. Lastig dus. Gelukkig blijft het verhaal tot het laatste moment spannend.

Karin Wahlberg
Dodelijke bloemen
399 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 978-90-443-192-24
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel hier online!
Dodelijke bloemen
Wahlberg, K.