In deze uitspraken herkennen alle wijnliefhebbers zich

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat vind jij het heerlijk om na een lange werkdag samen met je vriendin een fles open te trekken en om samen met je Canei en bestie de week te bespreken. Heerlijk! Ben jij een echte wijnlover? Dan herken jij je vast in deze uitspraken! 
 
Het is niet zo dat we elke dag een hele fles naar achteren slaan, maar als wijnlover lus je wel een glaasje in het weekend. A bottle euh… glass a day keeps the doctor away, toch? Wijndrinkende dames maken het zichzelf stug wijs! Welke uitspraken helemaal op wijnliefhebbers slaan? Wat dacht je van dezen? 
 
“Ik moet echt wat meer bezuinigen op wijn”
Zeker wanneer jij regelmatig op terrasjes of in cafétjes een wijntje doet met vriendinnen, vliegen de euro’s er wel doorheen. Je betaalt toch al snel een aantal euro voor een glaasje met daarin een dun laagje van je favoriete drankje. Aan het eind van de maand neem jij je daarom vaak voor om wat minder uit te geven aan alcohol. Maar ja… die voornemen vergeet je snel wanneer je het gezellig hebt. Volgende maand probeer jij het wel weer. 

 
“Ik zou eigenlijk wat minder wijntjes moeten drinken”
Wijn is heerlijk. Dat weet jij als geen ander. Maar gezond is het nu niet bepaald te noemen. De rode is dan minder slecht dan de witte, maar ook met mate. En mate is waar het bij jou misgaat. Nee, natuurlijk zet je niet meteen een fles aan je mond wanneer je thuiskomt, maar in het weekend gaan er wel meer dan twee bescheiden glaasjes bij jou naar binnen. Ach, je bent maar een keer jong toch?
 
“Met een wijntje erbij wordt alles beter”
Zie je het al voor je dat jij en je vriendinnen tijdens het stappen allemaal aan de Spa Blauw zitten? Of dat een van je vriendinnen rebels een colaatje bestelt? Nee, dat beeld kun je niet echt schetsen. Veel dingen worden meteen een stuk gezelliger met een wijntje erbij. Een heerlijke zomerdag afsluiten met een wijntje is toch veel gezelliger dan een watertje met schijfje citroen? 

 
“Ergens op de wereld zal het wel 5 uur zijn!” 
Het gebeurt je heus niet elke dag, maar eens in de zoveel tijd dient zich een feestelijke gebeurtenis aan. Dat de klok nog maar net 2 uur slaat, maakt je dan niet zoveel uit. De bubbels moeten tevoorschijn komen. Niet dat jij je ergens door zou laten tegenhouden, maar het idee dat het ergens al drinktijd is, vind je toch wel fijn om als richtlijn te gebruiken. 
 
“Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit”
Wanneer jij een leuk dineerfeestje voor vrienden organiseert, wil je ze wel een wijntje aan kunnen bieden. Het liefst lekker fancy bij elke gang iets anders, tenminste, als je zo’n keukenprinsje bent. Maar of je nu kunt koken of niet, je wilt je gasten wel een goede wijn aan kunnen bieden. Natuurlijk kun je zo’n groot pak van de Aldi aanschaffen, maar een pak wijn aanbieden is lang niet zo elegant. Daarom haal jij toch maar een mooi flesje in huis. Zo een van Canei is én elegant en ook helemaal niet duur. 
 
Een heerlijk wijntje van Canei
Je weekend inluiden met een wijntje is altijd een goed idee. Met een wijntje van Canei bijvoorbeeld! Canei komt met deze heerlijke zomerse smaakjes! Bovendien komt Canei ook nog eens met deze gezellige tasjes in zomerse kleuren waarop je een leuke quote vindt. 

 
Winnen
Wij op de redactie zijn al in het bezit van een zomerse tasje. Wil jij er ook een? Doe dan mee met onze winactie. Je kunt namelijk een tas wissen met jouw eigen quote erop! Kans maken op deze leuke prijs is heel makkelijk. Je hoeft alleen maar de quote die jij graag op jouw tas zou willen zien, hieronder op het formulier in. That’s it! Meedoen kan tot en met 24 juli. Veel succes!