Onverklaarbaar en waargebeurd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In het boek Mysteries van het IJsselmeer vind je vele wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen beschreven, die zich rond het IJsselmeer hebben afgespeeld. De Vliegende Hollander, het Vrouwtje van Stavoren, het spokende domineetje van Urk en de Vikingschatten van Wieringen. Het zijn verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden. Maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn, zijn interessant genoeg om opgenomen te worden. Zoals het Slurpende Gat uit 2002.

In Mysteries in Nederland - IJsselmeer zijn tientallen overleveringen, mythen en verhalen gebundeld. Elk met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en helder verteld door schrijver Martijn J. Adelmund. Hij specialiseerde zich in lokale geschiedenis en opmerkelijke gebeurtenissen die voortleven in verhalen.

Het mysterie-boekje leest makkelijk weg en leert je van alles over je eigen woongebied. Naast het IJsselmeer komen in de serie alle provincies aan de orde. De bundeling levert een grappig cadeauboekje op en een naslagwerk om de herkomst van de - soms eeuwenoude - verhalen uit je eigen stad of dorp te leren kennen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Martijn J. Adelmund
Mysteries in Nederland - IJsselmeer
157 bladzijden
Uitgeverij: Bruna Uitgevers
ISBN: 97-890-229-934-77
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel Online!

Mysteries in Nederland / IJsselmeer
Adelmund, M. J. & Adelmund, M.J.