Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dagelijkse voorwerpen: geheimen onthuld - deel 2


Je hebt weleens van die voorwerpen, waarvan je niet wist dat je ze op die manier moest gebruiken. Je leven gaat vanaf nu een stuk makkelijker en comfortabeler worden: wij onthullen hun geheimen! 

Vliegt jouw folie ook altijd uit de doos als je even snel een stuk af wilt scheuren? Er is een oplossing! Aan de zijkanten zitten namelijk flapjes die je in kunt drukken. De stukjes karton houden de folie op z'n plaats. En ja, ik kon het niet laten en heb het getest... Zoals je ziet blijft de rol folie zelfs zitten als je 'm op zijn kop houdt!


Spaghetti is er niet alleen om te eten, nee, het fungeert ook als aansteker. Hoef je je handen nooit meer te verbranden bij een gebroken lontje.
 
Je kent ze wel, die kant-en-klare bakjes yoghurt met siroop of muesli. Pak jij ook altijd een lepel om de boel te mengen? Dat hoeft helemaal niet, de bakjes zijn namelijk zo gemaakt dat je ze kunt buigen!

Maak je vaak thuis popcorn? Gebruik dan de handige verpakking om mislukte popcorn in de prullenbak te gooien! Maak een heel klein gaatje in het midden en de maïs valt er zo uit.

Van je flosdraad kun je ook gewoon een rondje maken. Knellen je vingers ook niet zo af als je het draad om je vingers draait.


Deze frisdrankbekers koop je vaak ergens onderweg, en daarom zit er gewoon een verborgen onderzetter in de deksel! Handig voor in de trein. Er zitten drie 'lipjes' in de deksel, waardoor je de onderkant van de beker er zo in kunt klikken.


Heeft een of andere flauwe gabber voor je alle knoppen van de lift ingedrukt? No worries, je hoeft niet op elke verdieping te stoppen. Je drukt gewoon elk knopje nog eens twee keer in, dan stopt de lift alleen waar jij wilt!

Het lipje van je frisdrank is niet alleen handig om een blikje open te maken. Je kunt ze ook gebruiken om een dubbele kledinghanger te maken, bespaart weer ruimte in je overvolle kledingkast!

Over kledinghangers gesproken, ze zijn niet alleen handig voor kleding, maar ook voor je kookboeken...


Wie zegt dat dit vormpjes voor cupcakes of brownies zijn? Je kunt ze namelijk ook zien als een handige tafeldecoratie, bijvoorbeeld om nootjes of koekjes in te doen.


Je zou toch denken dat dit een slagroomspuit is. Nou ja, dat is het misschien ook wel. Maar het is ook een schoonmaakmiddel, want hij is ideaal om moeilijk bereikbare ruimtes schoon te maken. Zoals je toetsenbord (vol met kruimels) of het microfoontje van je telefoon. 


Je springvorm voor muffins is ook handig voor taco's, even omdraaien!Zit je altijd te klungelen met een te grote emmer en een te kleine wasbak? Geen nood, wan daarvoor is het blik!
 
Ken jij nog meer geheimen van andere voorwerpen?

Lees hier ook deel 1 van dagelijkse voorwerpen: geheimen onthuld!
 
Bron: 1, 2, 3